Акредитований представник глобального руху Transparency International в Україні презентував аналітичний звіт “Динаміка прозорості: як змінилися українські міста за два роки”.

Про йдеться у звіті?
  • Найкращі практики муніцпальної прозорості в Україні та світі;
  • Як змінюються українські міста. На що впливає прозорість влади та які вигоди отримують від цього містяни;
  • Розвінчування міфів про відкритість;
  • “Зради” та “перемоги” муніципальної прозорості;
  • Прогноз можливих змін у Рейтингу прозорості міст 2019.

ТІ Україна вже третій рік працює над боротьбою з корупцією в регіонах, – розповідає аналітикиня програми “Transparent Cities/Прозорі міста” Зоряна Семеген. – “Динаміка прозорості: як змінилися українські міста за два роки” показує підсумки нашої роботи, спростовує міфи про прозорість, а також надає ключові рекомендації для міськрад. А ще цей аналітичний звіт безперечно буде корисний для тих, хто на живих прикладах хоче ознайомитися з подібними практиками в інших країнах”.

Коли й де презентуємо звіт?

Звіт буде презентовано в 5 містах України. Жителі та влада цих міст матимуть нагоду поспілкуватися з авторами та отримати відповіді на запитання про прозорість влади на місцях. Із графіком презентацій Ви можете ознайомитись за посиланням ▶ https://bit.ly/31FwOU3

Нагадаємо, що з 2017 року Tрансперенсі Інтернешнл Україна оцінює прозорість 100 найбільших міст, заохочуючи міські ради оприлюднювати інформацію та залучати громадськість до ухвалення рішень. Протягом 2017-2018 років показник прозорості в середньому зріс на 12%, і нині становить 40 балів. Конкуренція міст зростає. Якщо в 2017 році, щоб очолити Рейтинг, було достатньо 59,7 бала, то зараз місто-лідер має понад 85 балів.

За попередні два роки Рейтинг прозорості 100 найбільших міст уже став рушієм для багатьох змін. Але попереду ще багато роботи з тими місцевими владами, які ігнорують участь у цьому проєкті.

 

З повним текстом звіту можна ознайомитись за посиланням ▶ http://bit.ly/2wYVJnw
array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(585) "“Динаміка прозорості: як змінилися українські міста за два роки” показує підсумки нашої роботи, спростовує міфи про прозорість, а також надає ключові рекомендації для міськрад. А ще цей аналітичний звіт безперечно буде корисний для тих, хто на живих прикладах хоче ознайомитися з подібними практиками в інших країнах." ["quote_author"]=> string(27) "Зоряна Семеген" }

“Динаміка прозорості: як змінилися українські міста за два роки” показує підсумки нашої роботи, спростовує міфи про прозорість, а також надає ключові рекомендації для міськрад. А ще цей аналітичний звіт безперечно буде корисний для тих, хто на живих прикладах хоче ознайомитися з подібними практиками в інших країнах.

Зоряна Семеген