Transparency International Україна запрошує 27 вересня на експертну дискусію з приводу створення незалежного антикорупційного суду. Створення такого спеціалізованого органу є частиною юридичних зобов’язань України та її домовленостей з ЄС та Міжнародним валютним фондом.

 

27 вересня о 9:30 за адресою  вул. Госпітальна, 12, готель «Президент» (м. Київ) розпочнеться експертна дискусія «Сприйняття корупції та оцінка корупційних ризиків у судовій системі. Ефективне вирішення проблеми – створення антикорупційного суду?».

Як саме має функціонувати нова інституція? Яким чином повинен здійснюватися відбір суддів в антикорупційний суд? Чи стане антикорупційний суд ефективним інструментом вирішення проблеми залежності судової гілки влади? Саме на ці питання дадуть відповідь учасники дискусії: народні депутати України, представники Національного антикорупційного бюро України, судової гілки влади, провідні громадські експерти та правники.

Програма «Нове правосуддя» залучила міжнародного експерта пані Вікторію Дженет (Велика Британія) для проведення аналізу корупційних ризиків у секторі юстиції України, результати якого буде представлено на заході. Крім того, буде презентовано узагальнені дані опитування українських суддів та представників юридичної професії, які працюють в судах, а також громадян на предмет сприйняття ними стану суддівської незалежності та підзвітності, готовності повідомляти про факти корупції в судах, та обізнаності щодо захисту прав осіб, що повідомляють про такі факти.

Спікери:

  • Девід Вон, керівник проекту USAID “Нове правосуддя”;
  • Вікторія Дженет, експерт з антикорупційних питань проекту USAID “Нове правосуддя”;
  • Артем Ситник, директор НАБУ;
  • Світлана Заліщук, народний депутат України;
  • Сергій Лещенко, народний депутат України;
  • Роман Куйбіда, експерт Центр політико-правових реформ;
  • Олександр Водянніков, національний радник з юридичних питань, керівник відділу верховенства права координатора проектів ОБСЄ в Україні;
  • Маркіян Галабала, адвокат, незалежний експерт.

Акредитація за телефоном 0638874630 – Максим Костецький.

Захід проводить українське представництво міжнародної мережі Transparency International за підтримки Програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» та Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Programme. Інформація, висвітлена під час проведення заходу, може не відображати офіційної позиції Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.