26 червня ВАКС взяв під варту Балогу на два місяці. Проте підозрюваний може внести 30 млн застави та вийти з СІЗО.

У разі внесення застави Балогою або будь-ким іншим на нього покладуть такі обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, суду, не відлучатись з Мукачева без дозволу, утриматись від спілкування з підозрюваними та свідками, здати паспорт для виїзду за кордон та повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця проживання та роботи. 

Також суд відмовив у задоволенні скарги стороні захисту щодо незаконного затримання Балоги.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(265) "Голова райради Михайло Ланьо звернувся до мера Мукачева Андрія Балоги, щоб викупити земельну ділянку, яка знаходиться під стадіоном «Авангард»." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Голова райради Михайло Ланьо звернувся до мера Мукачева Андрія Балоги, щоб викупити земельну ділянку, яка знаходиться під стадіоном «Авангард».

В чому суть підозри?

За версією сторони обвинувачення, голова районної ради Михайло Ланьо звернувся до мера міста Мукачева Андрія Балоги, щоб викупити земельну ділянку, яка знаходиться під стадіоном «Авангард». І зробити це Ланьо хотів за заниженою вартістю на користь ТОВ «Універсал М». Мер Мукачева зі свого боку забезпечив прийняття рішення про такий продаж, чим було завдано збитків на майже 75 млн грн. 

Так, земельну ділянку, вартість якої складала майже 85 млн грн, продали усього за майже 10 млн грн. А крім цього, мер Мукачева особистим рішенням надав ТОВ «Універсал М» розтермінування платежу на 6 місяців.

Сторона обвинувачення просила обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у понад 50 млн грн. У Балоги також непоганий майновий стан: дохід його сім’ї з 2015 року становить понад 50 млн грн. Також батько Андрія Балоги, відомий політик та керівник Секретаріату Президента Ющенка, має великі політичні зв’язки та дохід понад 80 млн грн. А ще сім’я Балог має чимало земельних ділянок.

Як бачимо, слідчий суддя врахував побажання прокурора про запобіжку з триманням під вартою, але знизив розмір застави із 50 до 30 млн грн.

Зі свого боку Артур Саміляк, за попередньою змовою з Балогою та Ланьо, надав неправомірну вигоду у розмірі 16 тис. грн власникам компанії-оцінювачки за завідомо неправдивий звіт. Остання для визначення вартості земельної ділянки використала вартість земельних ділянок з інших регіонів, а не поруч зі стадіоном. 

Замість стадіону планували побудувати житлово-комерційний комплекс та взагалі змінити цільове призначення земельної ділянки. 

Щодо Артура Саміляка, слідчий суддя ВАКС наразі перебуває у нарадчій кімнаті та вранці 27 червня оголосить рішення. Прокурор просив застосувати щодо Саміляка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 10,1 млн грн.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(363) "Земельну ділянку, вартість якої складала майже 85 млн грн, продали усього за майже 10 млн грн. А крім цього, мер Мукачева особистим рішенням надав ТОВ «Універсал М» розтермінування платежу на 6 місяців." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Земельну ділянку, вартість якої складала майже 85 млн грн, продали усього за майже 10 млн грн. А крім цього, мер Мукачева особистим рішенням надав ТОВ «Універсал М» розтермінування платежу на 6 місяців.