27 серпня слідчий суддя продовжив, але так і не закінчив розгляд запобіжного заходу Павлу Кириленку. 

Засідання знову розпочали з дискусії про заборону відеофіксації всього, що відбувається в суді. За словами журналіста, вільного слухача, який ініціював це питання, така заборона порушує права всіх українців, і цю ж позицію підтримала прокурорка.

Захист зі свого боку продовжував заперечувати доречність відеотрансляції, наголошуючи на небезпеці для життя Кириленка, і це ж підтвердив підозрюваний.

Зрештою, розглянувши всі аргументи, слідчий суддя Воронько таки знову заборонив відеотрансляцію та відеофіксацію засідання, що викликало гучне обурення військових у залі. 

Після цього прокурорка продовжила додавати докази у справі. Так, вона представила договір купівлі-продажу та договір про внесення змін щодо квартири в ЖК «Оболонь Плаза» (5 млн грн), земельної ділянки та гаража, і дружина Кириленка була присутня при оформленні цієї квартири. Водночас адвокат наголосив, сам Кириленко не був присутній при оформленні договорів. 

За словами прокурорки, з даних допитів видно, що Алла Кириленко від самого початку проговорювала, що і квартира, і земельна ділянка будуть оформлені на її батьків, хоча й купуються для неї. Подібні ж процеси відбувалися і при купівлі Кириленками квартири в Ужгороді. 

Зрештою прокурорка припустила, що в голови АМКУ є ще майно, зареєстроване на третіх поки невідомих осіб. І, перебуваючи на волі, Кириленко може перешкоджати розслідуванню. До слова, договір про продаж квартири направлявся саме Павлу Кириленку, хоч їх ніби придбавала мати Алли Кириленко, та й домовленості всі відбувалися за присутності його дружини.

Цікаво, що З липня 2024 року вся інформація про купівлю арештованого майна в телефоні Алли Кириленко була видалена. Імовірно, саме тоді і дружина Кириленка, і він сам дослухалися до порад судді Печерського суду Бортницької. 

Якщо ж говорити про знайдене в голови АМКУ авто BMW х5, то в його багажнику при обшуку виявили договір купівлі-продажу, рахунок та квитанцію, і всі ці документи були оформлені на ім’я Алли Кириленко. 

Також прокурорка додала дані з листування Кириленка з різними особами, де йшлося про його майно в Горлівці, зокрема листування з нотаріусом, на що Кириленко зауважив, що самопроголошена влада на окупованій території його оголосила в розшук.

З огляду на всі наведені факти, прокурорка переконана в імовірних спробах підозрюваного переховуватись використовуючи, фейкові розпорядження Кабінету Міністрів. І саме тому його треба взяти під варту. 

Після цього прокурорка знову подала клопотання про дозвіл на відеотрансляцію засідання, і слідчий суддя його схвалив. 

Власне, якраз після цього засідання і закінчилося. Адвокат Кириленка просив суд оголосити перерву, оскільки мав засідання в іншій справі о 15:00 в Апеляційному суді. Прокурор заперечувала, оскільки розгляд запобіжного заходу триває вже два тижні. 

Проте суддя  Воронько таки задовольнив клопотання захисту і призначив наступне засідання на 09:00 28 серпня. Тоді прокурорка має закінчити з долученням доказів, сторона захисту їх прокоментує зі свого боку, і вже потім відбудуться судові дебати.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(373) "З огляду на всі наведені факти, прокурорка переконана в імовірних спробах підозрюваного переховуватись використовуючи, фейкові розпорядження Кабінету Міністрів. І саме тому його треба взяти під варту. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

З огляду на всі наведені факти, прокурорка переконана в імовірних спробах підозрюваного переховуватись використовуючи, фейкові розпорядження Кабінету Міністрів. І саме тому його треба взяти під варту.