16 вересня слідча суддя Леся Федорак задовольнила клопотання сторони обвинувачення та обрала ексголові Дніпропетровської області Валентину Резніченко запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн. 

Також на Резніченка поклали наступні обов’язки: прибувати до суду або прокурора за першою вимогою, повідомляти про зміну проживання, не виїжджати за межі Дніпропетровської області, здати паспорти для виїзду за кордон, утримуватись від спілкування з іншими фігурантами та свідками.

За версією сторони обвинувачення, Резніченко разом зі своїм заступником Максимом Беспальчуком, директором одного з департаментів ОВА Олександром Коломойцем та іншими особами завдали державі понад 286 млн грн збитків під час ремонту доріг в Дніпропетровській області. 

Спочатку відбулося обстеження доріг місцевого значення Дніпропетровщини. Потім підписали листи, в яких аргументували про  необхідність підвищити видатки на утримання таких доріг. На підставі цього Резніченко видав відповідні розпорядження, а компаніям  почали надсилати листи з пропозиціями надати ціну за ремонтні роботи.  

Сторона обвинувачення вважає, що ці фірми були повʼязані між собою, адже подавали фінансову звітність до податкових органів з однієї IP-адреси.

Найбільш вигідну ціну запропонувала компанія «Будінвест Інжинірінг», яка й отримала контракт. Під виглядом робіт з експлуатаційного утримання доріг проводились капітальні ремонти, та ще й з порушенням вимог законодавства. 

Частину коштів, сплачених фірмі, перерахували на рахунки ПРАТ «Запорізьке кар’єроуправління» — ця компанія може належати сину водія Резніченка. Також гроші отримало ТОВ «Будинок нашої мрії», кінцевим бенефіціаром якої є заступник Резніченка Беспальчук. Однією з засновниць фірми «Будінвест Інжинірінг» була колишня дружина Резніченка Яна Хланта, з якою, на думку сторони обвинувачення, Резніченко має спільний побут. 

Водій Бардаченко з початку повномасштабного вторгнення 24 рази виїжджав за кордон — на машинах, які належали Резніченку, та з наступними пасажирами: Ксенією Тимошенко (мати Кирила Тимошенка) й уже згаданою Яною Хлантою.

Прокурор вважає, що Резніченко може перешкоджати кримінальному провадженню, а саме:

  • переховуватись від суду, адже має достатньо нерухомості та коштовного майна
  • знищити або сховати речі та документи. – впливати на свідків.

Також сторона обвинувачення знайшла зв’язки Резніченка з Юрієм Голиком (фігурант справи про “зливи в НАБУ”).

Захисники (серед яких присутній Володимир Кривенко — ексзаступник керівника САП Клименка) Резніченка заявили, що дороги будувались для того, щоб ЗСУ могли вільно пересуватись ними та боронити нашу країну. 

У разі доведення вини Резніченку загрожує до 6 років позбавлення волі. 

Також сьогодні запобіжний захід обрали пособнику Резніченка, директору одного з департаментів ОВА Олександру Коломойцю. Він має внести 15 млн грн застави.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(230) "Захисники Резніченка заявили, що дороги будувались для того, щоб ЗСУ могли вільно пересуватись ними та боронити нашу країну. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Захисники Резніченка заявили, що дороги будувались для того, щоб ЗСУ могли вільно пересуватись ними та боронити нашу країну.