6 березня Вищий антикорупційний суд ухвалив передати в управління АРМА 1000 напіввагонів, які, на думку правоохоронців, є результатом зловживання владою та інших злочинів ексміністра доходів і зборів часів Януковича.

ТІ Україна закликає АРМА докласти максимальних зусиль у роботі з цим чутливим, медійним і цінним активом. Зокрема просимо провести відкритий відбір управителя із залученням максимальної кількості професійних учасників. Також АРМА повинно налагодити процес публічного та регулярного звітування щодо управління напіввагонами.

Це чудова нагода для нового менеджменту Агентства продемонструвати свою готовність бути прозорими та підзвітними.

Нагадаємо, улітку 2017 року суддя Печерського суду всупереч чинному законодавству на клопотання військової прокуратури року наклав арешт на 1000 напіввагонів. Це майно було передано в управління Укрзалізниці, хоча тоді вже почала роботу нова інституція Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА), що мало б ефективно опікуватися арештованими активами. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(282) "Улітку 2017 року суддя Печерського суду наклав арешт на 1000 напіввагонів. Це майно було передано в управління Укрзалізниці, хоча тоді вже почала роботу АРМА." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Улітку 2017 року суддя Печерського суду наклав арешт на 1000 напіввагонів. Це майно було передано в управління Укрзалізниці, хоча тоді вже почала роботу АРМА.

Разом з тим АРМА у кінці 2017 року отримало в управління десятки елітних квартир у Києві та Одесі, понад 30 машиномісць, земельні ділянки, корпоративні права, а також офісні 5 000 квадратів у ТРЦ “Гулівер” та базу мисливства площею бл. 3000 кв. м на 1,5 га землі. Все це майно, на думку військових прокурорів, також стало результатом злочинної діяльності топчиновника.

Власники не полишали спроб повернути контроль над цінним майном, було безліч спроб скасування арешту. Вони намагалися використовувати недоліки судової системи, блокувати діяльність АРМА судовими рішеннями. 

Цей матеріал фінансується Європейським Союзом і співфінансується та впроваджується Міністерством закордонних справ Данії.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(406) "ТІ Україна закликає АРМА докласти максимальних зусиль у роботі з цим чутливим, медійним і цінним активом. Зокрема просимо провести відкритий відбір управителя із залученням максимальної кількості професійних учасників." ["quote_author"]=> string(0) "" }

ТІ Україна закликає АРМА докласти максимальних зусиль у роботі з цим чутливим, медійним і цінним активом. Зокрема просимо провести відкритий відбір управителя із залученням максимальної кількості професійних учасників.