30 березня завершився строк для подання документів для участі в конкурсі. Тож ВККС підсумувала, що загалом взяти участь у відборі забажали 238 осіб. 

З них 153 особи подалися на 15 вакантних посад до першої інстанції ВАКС та 85 осіб — на 10 вакантних посад до Апеляційної палати ВАКС.

Та не всіх охочих допустять до конкурсу, адже ВККС ще повинна проаналізувати подані ними документи та відсіяти кандидатів, які не відповідають вимогам до судді Антикорсуду або ж подали документи з порушеннями.

До того ж 28 березня ВККС отримала список з 12 кандидатур на посади членів Громадської ради міжнародних експертів (ГРМЕ). До цього переліку входять юристи, прокурори, адвокати та судді з США, Канади, Фінляндії, Швейцарії, Литви, Ірландії, Словенії, ПАР та Нідерландів. 

Тепер з цих 12 осіб комісія повинна відібрати 6-х. Саме вони будуть допомагати ВККС відбирати найкращих кандидатів на подальших етапах конкурсу.

Нагадаємо, що за результатами відбору до ВАКС мають знайти 25 професіоналів: 15 у першу інстанцію, а 10 працюватимуть в апеляції. 

А більше про те, чому важливий цей конкурс, раніше розповів у своїй колонці виконавчий директор TI Ukraine Андрій Боровик.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(225) "153 особи подалися на 15 вакантних посад до першої інстанції ВАКС та 85 осіб — на 10 вакантних посад до Апеляційної палати ВАКС." ["quote_author"]=> string(0) "" }

153 особи подалися на 15 вакантних посад до першої інстанції ВАКС та 85 осіб — на 10 вакантних посад до Апеляційної палати ВАКС.