ВАКС виніс обвинувальний вирок у справі колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль» Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко. 

Дихне засуджений до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади на 3 роки і накладенням штрафу. Левочко засуджена до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади на 3 роки і штрафу.  

Також Антикорсуд частково задовольнив цивільний позов ФДМУ та ухвалив стягнути з обвинувачених солідарно 10,5 млн грн. 

Дихне і Левочко обвинувачувались у зловживанні службовим становищем через надання переваг ТОВ «Кофе Бар Плюс», ТОВ «Артерія Груп» та фізичним особам, що є бенефіціарними власниками цих юридичних осіб. Ідеться про укладення ДП «МА “Бориспіль”» попередніх договорів оренди з 2-ма орендарями без проведення конкурсного відбору та без залучення Регіонального відділення Фонду державного майна України та Міністерства інфраструктури України.

Прокурори стверджували, що внаслідок дій обвинувачених державний бюджет та ДП «МА “Бориспіль”» недоотримали орендну плату в сумі понад 16 млн грн, яка б надійшла, якби встановлена законодавством процедура була дотримана.

Також у справі було 2 потерпілі особи:

  • Регіональне відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській області;
  • Державне підприємство Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

При цьому представник «Бориспіль» заявляв, що підприємству не було завдано жодних збитків.

Рішення ВАКС може бути оскаржене в апеляційній інстанції протягом наступних 30 днів.