Відповідно до рекомендацій МОЗ, у школах потрібно міряти температуру вчителям, а в дитсадках — дітям і вихователям. Фахівці проєкту DOZORRO дослідили, як за бюджетні кошти для цього купували безконтактні інфрачервоні термометри — пірометри.

Згідно з картою закупівель шкіл, усього в обласних центрах України для шкіл та дитсадків у системі публічних закупівель Prozorro придбали 3,2 тис. пірометрів на 4,7 млн грн.

Їхня ціна варіюється від 700 грн до 3,5 тис. грн. Однак найпопулярніші моделі коштують 1-2 тис. грн.

Найбільше пірометрів для освітніх закладів у Prozorro придбали в Кропивницькому — 656 шт. на 1 млн грн. На другому місці Київ (582 шт.), далі Львів (308 шт.) і Ужгород (227 шт.).

Найменше пірометрів придбали заклади освіти Чернівців – 5, Чернігова – 7 та Краматорська (Донецька обл.) – 8.

Детальніше про закупівлі пірометрів у освітні заклади обласних центрів у матеріалі Ярослава Пилипенка та Павла Лісниченка.

 

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(243) "Усього в обласних центрах України для шкіл та дитсадків у системі публічних закупівель Prozorro придбали 3,2 тис. пірометрів на 4,7 млн грн." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Усього в обласних центрах України для шкіл та дитсадків у системі публічних закупівель Prozorro придбали 3,2 тис. пірометрів на 4,7 млн грн.