Міністерство внутрішніх справ — найбільший покупець за коронавірусною процедурою. Воно витратило на закупівлі для боротьби з пандемією понад 600 млн грн.

Для порівняння, опорні лікарні та комунальні установи Києва за аналогічний період на закупівлі за процедурою COVID-19 витратили понад вдвічі менше — 236 млн грн. На закупівлі силовиків припало понад 14% усіх коштів, витрачених на протидію коронавірусу. Це більше, ніж витрати 171 опорної лікарні з 18 областей.

Понад третина закупівель МВС — оснащення своїх лікарень, які мають обслуговувати лише працівників структури. Тільки на оснащення центрального госпіталю МВС витратили 123 млн грн. За час епідемії в ній лікувався 31 пацієнт з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Для порівняння, Глибоцька ЦРЛ Чернівецької області витратила за процедурою COVID-19 лише 2,5 млн грн. А це опорна лікарня області з найбільшою кількістю випадків захворювання на коронавірус.

Натомість підпорядковані міністерству структури постійно фігурують в журналістських розслідуваннях про закупівлі COVID-19. Зокрема, той самий Центральний госпіталь МВС намагався закупити 50 апаратів ШВЛ за завищеною ціною. Після розслідування Наші Гроші закупівлю скасували.

Цікаво, що понад чверть усіх витрат МВС на коронавірус — майже 154 мільйони гривень — осіли на рахунку казенного підприємства “Форт”. За ці гроші колишній спеціаліст з розробки та виготовлення зброї і спецзасобів постачало захисні маски і костюми біологічного захисту.

Детальніше — у колонці Ярослава Пилипенка та Олексія Ярильченка.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(263) "На закупівлі силовиків припало понад 14% усіх коштів, витрачених на протидію коронавірусу. Це більше, ніж витрати 171 опорної лікарні з 18 областей." ["quote_author"]=> string(0) "" }

На закупівлі силовиків припало понад 14% усіх коштів, витрачених на протидію коронавірусу. Це більше, ніж витрати 171 опорної лікарні з 18 областей.