Компаніям, що виготовляли контент для марафонів «Єдині новини» і «Freeдом», у 2022 році сплатили понад 377 млн грн. Про це повідомляє проєкт DOZORRO Transparency International Ukraine.

Згідно з інформацією з електронної системи закупівель Prozorro та порталу Spending, для «Єдиних новин» торік придбали послуг на щонайменше 230 млн грн. 

Понад 170 млн з них отримала компанія «Кінокіт», яку за неофіційною інформацією ЗМІ пов’язують з колишнім заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. Фірма є підрядником державного телеканалу «Рада» за результатами мистецьких конкурсів. Тому отримує контракти напряму.

Скільки витратили на Єдині новини у 2022

Решту коштів за «Єдині новини» розділили канали, які виробляють контент для марафону: «Інтер», ICTV, 1+1 та «Ми Україна». 

Російськомовний телемарафон «Freeдом» вартував бюджету щонайменше 147,6 млн грн. Їх розділили телеканали «Інтер», ICTV та 1+1, які займаються виробництвом контенту для нього.

Скільки витратили на FreeДом з бюджету у 2022

Ще понад 30 млн грн витратили на програми для телеканалу «Дом». 

Витрати з бюджету на програми каналу "Дом" у 2022
На 2023 рік на виробництво телеконтенту заклали в бюджет майже 2 мільярди гривень. 

Цю публікацію підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її вміст є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.