Суддя ОАСК скасував рішення тендерного комітету АРМА про вибір ТОВ «1+1 Інтернет» управителем для ТОВ «Український Медіа Холдінг».

«УМХ» пройшов довгий шлях власників — від Бориса Ложкіна до Сергія Курченка. До речі, останнього називали «гаманцем Януковича». Свого часу до «УМХ» мали відношення і Петро Порошенко, і Геннадій Боголюбов, й Олена Бондаренко.

Восени 2019 року суд передав майнові й корпоративні права «УМХ» в управління АРМА. Національне агентство обрало управителем для активів Український Медіа Холдинг ТОВ «1+1 Інтернет». Переможець гарантував найбільші надходження від управління серед учасників. 

Все йшло до збереження економічної вартості активів і поповнення бюджету України мінімум на 5 млн гривень щомісячно, але тут вирішив втрутитися ОАСК.  

За позовом ТОВ «УМХ» суддя ОАСК Марина  Бояринцева скасувала перемогу управителя. Суд дійшов висновку, що переможець конкурсу є збитковим товариством і не може виконувати план з управління активів. Такий висновок зробили  на підставі дослідження й аналізу фінансової звітності та тендерної документації. Завжди захоплює, коли всебічність розвитку представників судового корпусу дозволяє їм дійти до  експертних висновків у різних сферах. 

Але КАС України чітко передбачає, що суд мав призначити експертизу  для об’єктивного та повного дослідження цього питання (ст.  102 КАС України). З якої причини суд вирішив покластися на власні знання з підприємницької діяльності, фінансів та бухгалтерського обліку, а не на фахові знання  експертів невідомо.

Знову оточення президента-втікача йде до ОАСК  для блокування роботи АРМА з управління арештованими активами. Знову держава недоотримує в бюджет гроші від управління. Знову все повторюється за доволі знайомим сценарієм, фінал якого є невтішним для кожного з нас.