Запрошуємо журналістів і активістів на презентацію результатів дослідження прозорості сотні найбільших міст України. Вона відбудеться 13 липня о 13:00 у вільному просторі «Халабуда» за адресою: Маріуполь, вул. Нільсена, 60. Дослідження презентують Transparency International Україна спільно з Інститутом політичної освіти.

Наскільки прозорою є міська влада Маріуполя? За які сфери Маріуполь отримав найбільшу кількість балів? Чому дві сфери отримали нуль балів? Відповіді на ці питання ви отримаєте на нашому заході.

У рейтингу прозорості сотні найбільших міст України Маріуполь посів 57 місце й отримав 28,05 балів зі 100 можливих. Команда аналітиків вибудувала топ-міст за 91 показником у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших. Згідно з дослідженням, інформація про роботу органів місцевого самоврядування є напіввідкритою, а сфери комунального майна та грантів, виділення фінансів не отримали жодного балу. Такі результати є не досить оптимістичними. Проте міська влада має можливість їх покращити, а мешканці міста допомогти їй у цьому. Перші кроки до цього вже зроблені. Зокрема, у квітні Маріуполь приєднався до системи ефективних продажів державного майна ProZorro.Продажі, яку визнали одним із найкращих антикорупційних стартапів світу.

Рейтинг представлять:

  • Катерина Цибенко, керівниця проекту Transparency International Україна «Розбудова прозорості в містах України»;
  • Михайло Івченко, начальник тендерного управління Маріупольської міської ради;
  • Петро Андрющенко, координатор Центру громадських ініціатив та ГО «Ініціативна група «Разом».

Особливу увагу фахівці приділять шляхам поліпшення ситуації у сферах з найгіршими показниками і запропонують свою консультативну підтримку.

Для участі потрібно зареєструватися за посиланням: https://goo.gl/D67Eaw

Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.