28 березня Подільський райсуд міста Києва передав в управління АРМА значні активи, що на думку слідства пов’язані з екс-головою Вищого Госпсуду України Татьковим та його оточенням. Зокрема йдеться про нерухомість в Україні — квартири, комерційні приміщення, паркомісця тощо.

Як повідомляє Трансперенсі Інтернешнл Україна, засідання тривало 5 днів за участі понад 10 адвокатів.

Судячи з Реєстру судових рішень, сотні об’єктів нерухомого майна були визнані речовими доказами, бо могли бути отримані незаконним шляхом. Відповідно до положень кримінально-процесуального кодексу, ці активи мусять бути передані в управління АРМА. Таким чином забезпечується їх збереження або збереження їхньої економічної вартості”, — наголосила юридичний радник ТІ Україна Катерина Риженко.

Як відомо, у 2016 році ГПУ розпочала розслідування щодо втручання в роботу автоматизованої системи документообігу Вищого госпсуду. У 2018 році Подільський райсуд за клопотанням прокурорів арештував сотні об’єктів майна. Утім передати до АРМА відмовився.

Великого резонансу набуло журналістьське розслідування “Схем” (Радіо Свобода), завдяки якому стало відомо про масштаби власності Татькова та його оточення.

Повний текст рішення буде доступний в реєстрі наступного тижня. 

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Трансперенсі Інтернешнл Україна і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(396) "Cотні об'єктів нерухомого майна були визнані речовими доказами, бо могли бути отримані незаконним шляхом. Відповідно до положень кримінально-процесуального кодексу, ці активи мусять бути передані в управління АРМА. " ["quote_author"]=> string(84) "Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна" }

Cотні об'єктів нерухомого майна були визнані речовими доказами, бо могли бути отримані незаконним шляхом. Відповідно до положень кримінально-процесуального кодексу, ці активи мусять бути передані в управління АРМА.

Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна