Представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в Україні звернулося в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру з вимогою відсторонити Романа Насірова від посади голови Державної фіскальної служби України та заборонити йому перебувати у службовому кабінеті.

Зважаючи на те, що голові Державної фіскальної служби Роману Насірову було оголошено підозру у вчиненні корупційних злочинів, які призвели до завдання збитків державі на суму майже 2 млрд грн, він був відсторонений від виконання повноважень на час проведення розслідування розпорядженням Кабінету міністрів України №134-р від 3 березня 2017, – сказано в зверненні ТІ Україна. Однак, із публікацій, оприлюднених засобами масової інформації, стало відомо, що з 4 серпня 2017 підозрюваний перебував у своєму робочому кабінеті. Таким чином очевидно, що заходи Кабінету міністрів України є неефективними.

Враховуючи, що перебування підозрюваного на посаді сприяло вчиненню кримінального правопорушення, є підстави очікувати, що продовжуючи користуватися службовим кабінетом та повноваженнями, підозрюваний має можливість знищити чи підробити докази та документи або вплинути на свідків та інших учасників кримінального провадження. Тому ТІ Україна закликає САП звернутися до слідчого судді із клопотанням про відсторонення Романа Насірова від посади, а також заборонити йому  перебувати у службовому кабінеті, знайомитись зі службовими документами та давати будь-які розпорядження підлеглим.

Завантажити офіційне звернення ТІ Україна до САП
Завантажити прес-реліз

#

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна, м.т. 050-352-96-18, e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі  Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше  www.ti-ukraine.org