6,75 балів з 20 можливих.

Саме стільки Маріуполь отримав за прозорість інвестиційного сектору. Такими є результати дослідження Прозорості інвестиційного сектору міста, проведене за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі 

Transparency International.

19 вересня у Маріуполі відбулася презентація Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 міст України, на яку було запрошено представників міськради, журналістів, активістів.

На заході були представлені результати дослідження, проведеного у сотні найбільших міст України і в якому Маріуполь зайняв 34 місце.

Характеризуючи стан з прозорістю інвестиційного сектору в Маріуполі, Анатолій Котов, координатор проекту «Від прозорості в інвестиційному секторі до подолання корупційних ризиків», зазначив: «Незважаючи на той факт, що Маріуполь отримав 6,75 з 20 балів місто має потенціал до підвищення в рейтингу прозорості інвестиційного сектору. Серед плюсів можна відзначити: наявність геопорталу; оприлюднення інформації щодо інженерних мереж (електро мережа, газова мережа, водопровідна мережа, каналізаційна мережа, мережа теплопостачання, телекомунікаційна мережа) на об’єктах які пропонуються міською владою  для інвестицій;  наявність інформації щодо співпраця  з проектами міжнародної технічної допомоги та міжнародними організаціями.

Що потрібно зробити для того щоб Маріуполь покращив місце в рейтингу? Підключитися  до платформи BRDO, яка допомагає людям відкрити власний бізнес, оприлюднити інформацію про оцінку кредитного рейтингу міста, запровадити електронні аукціони для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі, оприлюднити показники (індикатори) ефективності виконання стратегії міста».

Координаторка програми «Прозорі міста» у Transparency International Катерина Цибенко зазначила: «Проект направлений на те, щоб підняти прозорість на рівні міста в інвестиційному секторі. Були проаналізовані сайти міських рад за 17 показниками, які відображають інвестиційну сферу (наявність геопорталу, наявність інвестиційного паспорту міста та інше).  Результатом проекту має стати підвищення балів в рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України як мінімум в 10 містах».

ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників місцевого самоврядування бути більш прозорими. Адже відкритість та прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.