Ідеться про справу, в якій Одарченка обвинувачують у спробі підкупу ексочільника Держагентства відновлення Мустафи Найєма. Це агентство підпорядковувалось міністерству з відновлення, тоді очолюваному Олександром Кубраковим. 

Допит Кубракова ініціювала сторона захисту. Таким шляхом сторона захисту прагне довести, що Найєм не міг вплинути на виділення коштів для відновлення підконтрольного Одарченку університету.

На допиті Кубраков повідомив, що одноособово Найєм дійсно не міг розв’язати це питання, проте мав право ініціювати такий розгляд на міжвідомчій комісії. 

Також стало відомо, що Одарченко спочатку звертався безпосередньо до Кубракова з проханням виділити кошти на відновлення університету. Однак ексміністр направив Одарченко з цим питанням до Найєма. 

Раніше захисники стверджували, що дії Одарченка слід перекваліфікувати з надання хабаря на зловживання впливом. Через це він зміг би отримати лише до 2 років позбавлення волі замість 10. Саме тому адвокати намагаються довести, що Найєм не міг одноособово розв’язати питання з виділенням коштів.