Про те, що віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина є обвинуваченою в корупційній справі, стало відомо з порталу «Судова влада України». 

Так, з порталу ми дізналися, що судді ВАКС Олексій Кравчук, Інна Білоус та Євген Крук уже 26 вересня будуть розглядати справу за обвинуваченням ексміністерки юстиції часів Януковича Олени Лукаш. Також обвинуваченою у справі виступають нинішня віцепрем’єрка Ольга Стефанішина та ще 10 осіб, пов’язаних із Міністерством юстиції України. Їм інкримінують службове підроблення та розтрату майна, зловживаючи службовим становищем. 

Це розслідування розпочалося ще у 2014 році. За версією слідства, службові особи Мін’юсту заволоділи 2 523 000 грн бюджетних коштів, безпідставно перерахувавши їх ТОВ «Європейська правова група» та низці ФОПів за надання послуг з адаптації українського законодавства до законодавства Європейського союзу. Тоді чинна віцепрем’єрка, а на той час співробітниця департаменту європейської інтеграції, Стефанішина займалась організацією тендеру із закупівлі цих послуг. 

За повідомленням журналістів Bihus.Info, вартість однієї сторінки дослідження складала від 1,5 до 4,5 тис. грн. При цьому якість роботи, на думку журналістів-розслідувачів, аж ніяк не виглядає задовільною. На момент 2015-го тексти досліджень містились на сайті Мін’юсту, і в них навіть не були оброблені коментарі. 

Олена Лукаш — колишня міністерка юстиції та членкиня Партії Регіонів. Після 2014 року вона активно працювала на проросійських каналах та поширювала ворожі наративи, зокрема називала російсько-українську війну «внутрішнім конфліктом». Деякий час Лукаш навіть перебувала під санкціями Європейського Союзу.

Що стосується Ольги Стефанішиної, то підозру їй вручили у жовтні 2019 року, проте про її точну роль у ймовірному скоєнні злочину наразі невідомо. Сама вона в коментарях ЗМІ зазначала, що просто виконувала свої службові обов’язки, а тому активно співпрацювала зі слідством, бо ж їй нема чого приховувати. 

Варто зазначити, що строк притягнення Стефанішиної та інших фігурантів цієї справи до відповідальності за службовим підробленням уже сплив. А от що стосується заволодіння державними коштами, то тут строки спливають лише у 2028 році, тобто час на судовий розгляд ще є. Тож будемо тримати руку на пульсі. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(447) "Підозру Стефанішиній вручили у жовтні 2019 року, проте про її точну роль у ймовірному скоєнні злочину наразі невідомо. Сама вона в коментарях ЗМІ зазначала, що просто виконувала свої службові обов’язки, а тому активно співпрацювала зі слідством." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Підозру Стефанішиній вручили у жовтні 2019 року, проте про її точну роль у ймовірному скоєнні злочину наразі невідомо. Сама вона в коментарях ЗМІ зазначала, що просто виконувала свої службові обов’язки, а тому активно співпрацювала зі слідством.