15 грудня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала підозру колишньому голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку по справі “плівок ОАСК”.

Холоднюка підозрювали у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (стаття 351-2 Кримінального кодексу України). За версією слідства, голова ОАСК Вовк на вимогу Холоднюка заблокував проведення конкурсу на нового голову ДСА. Натомість на прохання Вовка керівник ДСА оголосив конкурс на нових членів ВККС, які, як стверджує слідство, були підконтрольні Вовку.
Пізніше Холоднюка звільнили з посади.

Проте йому залишили підозру в зловживанні впливом (частина 1 статті 369-2 ККУ) та участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 ККУ), створеній головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком.

Нагадаємо, 1 жовтня суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник задовольнила клопотання детектива НАБУ і відсторонила від посади голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка на 2 місяці.

За даними слідства, голова Державної судової адміністрації був активно задіяний у взаємодії суддів ОАСК щодо захоплення влади. Сам він нібито мав конкретний інтерес: незаконно залишився на посаді, попри конкурс на нового керівника ДСА.