Вчора в системі Prozorro з’явилася інформація про розірвання договору про закупівлю камер за процедурою COVID-19 для Києва.

Звіт про закупівлю 2 квітня оприлюднило КП “Інформатика”, що підпорядковується Київській міській державній адміністрації. Для столиці хотіли закупити 400 камер з функцією розпізнавання облич та вимірювання температури на 64,9 млн грн. 

Закупівлю намагалися провести за процедурою COVID-19 без відкритих торгів. Зазначимо, що порядок закупівель, спрямованих на боротьбу з COVID-19, регулює відповідна Постанова КМУ № 225 (зі змінами згідно з Постановою КМУ № 248). В ній визначено вичерпний перелік товарів і послуг, що потрапляють під закупівлі без тендеру. Камер у цьому переліку немає.

Закупівлю перевірила Державна аудиторська служба України і підтвердила порушення. Вчора в системі з’явилася інформація про розірвання договору.

В умовах епідемії дуже важливо стежити, щоб за процедурою COVID-19 справді купували тільки товари і послуги, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. З іншого боку, більшість коштів мають бути направлені на забезпечення найнеобхіднішим лікарні. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(335) "Для столиці хотіли закупити 400 камер з функцією розпізнавання облич та вимірювання температури на 64,9 млн грн.  Закупівлю намагалися провести за процедурою COVID-19 без відкритих торгів. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Для столиці хотіли закупити 400 камер з функцією розпізнавання облич та вимірювання температури на 64,9 млн грн.  Закупівлю намагалися провести за процедурою COVID-19 без відкритих торгів.