Днями представники нашої команди відвідали Саміт Open government partnership, який об’єднав очільників держав, представників уряду та громадянського суспільства з усього світу.

На ньому ж наша країна отримала нагороду для українських реформаторів, які працювали над просуванням і впровадженням реформ в рамках OGP Action Plan. І команда Transparency International Ukraine зі свого боку також бере участь у розробці та впровадженні всіх таких планів.

На чому ж наголошував виконавчий директор TI Ukraine Андрій Боровик під час саміту? 

  • Під час війни не може бути ні повної секретності, ні повної закритості — потрібен баланс. 

Після першого шоку на початку повномасштабного вторгнення прозорість повертається до України все більше і більше.

  • Ми не лише повертаємося до прозорості, ми також намагаємося проводити реформи.

І навіть в умовах постійної повномасштабної війни ми спроможні знайти в собі сили рухатися вперед і розвивати нашу країну.

  • Корупція — це одна з загроз для національної безпеки. 

І коли в нас існує зовнішня загроза, ми не можемо дозволити собі ще й внутрішні.

  • Найбільше остраху в українців викликає питання безпеки, на другому місці — продовження існування корупції. Про це свідчить більшість соцопитувань.
  • Громадянське суспільство України надзвичайно активне як у мирний час, так і під час війни. 
  • Партнерство між урядом та громадянським суспільством можливе, зокрема в контексті співтворчості. 

Ми зможемо зробити значно більше для посилення демократичної стійкості, якщо об’єднаймо свої зусилля з урядом. Наприклад, систему Prozorro розробили представники громадянського суспільства і передали у власність держави. 

  • Трапляється, що уряд перетинає певні межі. Тоді ми маємо вийти і голосно про це заявити. 

Якщо це не припиняється — ми перестанемо співпрацювати. Всі приймають такі умови, тому давайте встановимо загальні правила, за якими ми зможемо співпрацювати і допомагати країні розвиватися.      

Для нас важливо продовжувати відстоювати інтереси держави на міжнародній арені. Зі свого боку ми завжди відкриті до співпраці з тими, хто бажає підтримати нашу країну. Вдячні нашим міжнародним партнерам за можливість донести найважливіше для аудиторії з усього світу.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) в межах Проєкту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні» #ВзаємоДія. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів.



array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(203) "Ми зможемо зробити значно більше для посилення демократичної стійкості, якщо об'єднаймо свої зусилля з урядом." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Ми зможемо зробити значно більше для посилення демократичної стійкості, якщо об'єднаймо свої зусилля з урядом.