Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з акредитованим представником глобального антикорупційного руху Transparency International Ukraine запустили зручний сайт “Декларуйся 2020”. На ньому зібрані відповіді на найпопулярніші питання серед тих, хто заповнює декларації майнового стану.

До останнього дня хвилі декларування — 31 березня 2020 року — лишилося менш як місяць. Саме цей час є однією з найактивніших фаз, коли реєстр наповнюється деклараціями осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Незалежно від того, держслужбовець подає декларацію вперше чи ні, виникають питання та уточнення.

Тепер відповіді на найпоширеніші запитання зібрані на одному зручному сайті https://deklaruy.nazk.gov.ua/. Роз’яснення щодо заповнення декларацій посортували за 21 темою згідно з офіційними відповідями НАЗК. Також можна скористатися пошуком, знайти зрозумілі інфографіки та відеоматеріали, щоб легко зорієнтуватися в реєстрі декларацій. 

Крім того, НАЗК запустило новий сервіс – багатоканальну «Гарячу лінію» для суб’єктів декларування. Фахівці консультуватимуть з понеділка до п’ятниці з 8:00 до 18:00 без перерви. Уже в перший день роботи працівники НАЗК надали 371 консультацію. Детальніше про цей та інші канали для запитань тут: http://bit.ly/nazk_contacts

Довідка

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.