Сьогодні, 30 листопада, у конкурсі з обрання 8 прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбулися додаткові тестування, їх пройшли ще 18 кандидатів. Раніше цей процес завершився в основної кількості претендентів.

Загалом до наступного етапу конкурсу — співбесід з членами комісії — пройшли 112 осіб з 308 допущених до тестування.

Нагадаємо, у конкурсі відбирають 7 прокурорів до відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді та одного прокурора до аналітично-статистичного відділу. Прокурори САП підтримують державне обвинувачення в корупційних справах, наглядають за здійсненням оперативно-розшукової діяльності НАБУ, збирають докази у справах разом з детективами тощо. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(320) "На посадах у САП повинні працювати досвідчені фахівці з цінностями, які можуть забезпечити неупереджений підхід до розслідування корупційних справ і дотримання прав сторін." ["quote_author"]=> string(0) "" }

На посадах у САП повинні працювати досвідчені фахівці з цінностями, які можуть забезпечити неупереджений підхід до розслідування корупційних справ і дотримання прав сторін.

Що далі? Починаючи з наступного понеділка (5 грудня) комісія щодня співбесідуватиме близько 12 кандидатів. Після цього буде ще один раунд співбесід вже для фіналістів.

Ми пильно стежимо за цим процесом, адже переконані, що на посадах САП повинні працювати досвідчені фахівці з цінностями, які можуть забезпечити неупереджений підхід до розслідування корупційних справ і дотримання прав сторін.

До складу конкурсної комісії входить і юридична радниця Transparency International Ukraine Наталія Січевлюк. Це вже не перший конкурс, в якому беруть участь представники ТІ Україна. Раніше експерти організації відбирали не лише прокурорів САП, але й працівників НАБУ та голову НАЗК.