29 жовтня на черговому засіданні члени комісії визначили дату фактичного початку відбору кандидатів на посаду голови АРМА. Прийом документів відбудеться з 2 по 16 листопада.

Хоча подача документів і оголошення на сайті Кабміну досі не опубліковані порядок і регламент проведення конкурсу. І це може суттєво вплинути на кількість учасників, адже потенційні кандидати не знатимуть правил, за якими відбуватиметься відбір. Та і прозорості конкурсному відбору це не надає.

А вже завтра робоча група та члени конкурсної комісії (за бажанням) зберуться для початку розробки та затвердження тестового завдання для кандидатів.

Нагадаємо, що конкурсна комісія сформувалася з представників різних гілок влади та державних інституцій. По одній особі делегували міністри юстиції та фінансів, Генпрокурор, Директор НАБУ та очільник Фінмоніторингу і ще трьох — пропонувала Верховна Рада.

Головою конкурсної комісії одностайно обрали адвоката Івана Ліщину. Заступником голови обрали Олену Яру, деканку юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування. Адвоката Сергія Вернидубова обрали секретарем конкурсної комісії.

Наступне засідання відбудеться 5 листопада о 17.00.

Що відбувалося на попередніх засіданнях і які рішення прийняли члени комісії читайте в нашій новині.

ТІ Україна неодноразово наголошувала, що АРМА дуже потребує на нового Голову, без якого інституція працює вже майже два роки. При цьому не менш важливо, щоб конкурс пройшов максимально прозоро, і зрештою інституцію очолив незалежний та професійний керівник.