Фото відповідної заяви він опублікував сьогодні, 29 червня, у своїх соціальних мережах.

«Повідомляю вас про відкликання свого голосу за кандидатку на посаду Голови АРМА Олену Думу з мотивів відсутності у мене повної і достовірної інформації про кандидата на момент голосування, а також з мотивів недотримання повної процедури голосування», — ідеться в заяві Остапенка до конкурсної комісії.

Як наслідок, Остапенко закликав комісію найближчим часом провести засідання, щоб розв’язати ці питання та визначитися із результатами голосування у належний спосіб в межах належної правової процедури.

«Ми переконані, що комісія має зібратися і врахувати позицію її члена. Надалі ж, якщо заяву Остапенка врахують, має відбутися перегляд результатів голосування, і вже тоді, можливо, стане відомо остаточно ім’я майбутнього очільника АРМА», — зазначає заступниця виконавчого директора Transparency International Ukraine Катерина Риженко. 

Зі свого боку Transparency International Ukraine закликає комісію найближчим часом провести засідання та розглянути заяву Дмитра Остапенка. А також визначити чітку процедуру обрання переможця з урахуванням нових обставин. 

Нагадаємо, що вчора, 28 червня, комісія провела голосування за кандидатів на посаду Голови АРМА. Найбільше голосів набрали ексзаступниця голови облдержадміністрації Олена Дума (6 голосів) та керівник Першого відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Сергій Рокунь (5 голосів). 

В результаті засідання комісія оголосила Олену Думу переможницею конкурсу, хоча до кандидатки було дуже багато запитань з боку громадськості, у тому числі і від Transparency International Ukraine. На нашу думку, таке призначення може поставити хрест на АРМА.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(430) "Ми переконані, що комісія має зібратися і врахувати позицію її члена. Надалі ж, якщо заяву Остапенка врахують, має відбутися перегляд результатів голосування, і вже тоді, можливо, стане відомо остаточно ім’я майбутнього очільника АРМА" ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Ми переконані, що комісія має зібратися і врахувати позицію її члена. Надалі ж, якщо заяву Остапенка врахують, має відбутися перегляд результатів голосування, і вже тоді, можливо, стане відомо остаточно ім’я майбутнього очільника АРМА

Катерина Риженко