20 червня Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт, який затверджує Антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки. “ЗА” проголосували 310 народних обранців.

Цей документ повинен допомогти зменшити рівень корупції в органах правосуддя і правопорядку; сфері державного регулювання економіки; державному та приватному секторі економіки; оподаткуванні та митній справі; будівництві; оборонній сфері; охороні здоров’я та соціальний захист; система запобігання і протидії корупції.

Нарешті Україна отримала дороговказ для втілення антикорупційної реформи. Хоча процес ухвалення затягнувся на роки, а стратегія не є геть досконалою, утім її прийняття дійсно знакове. Тепер важливо, щоб вона почала реалізовуватися, бюджетне фінансування знайдено, а План відновлення України її посилював”, — прокоментував виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик.

30 вересня 2020 року, понад півтора року тому, відповідний законопроєкт №4135 був визначений Володимиром Зеленським як невідкладний. Проте до сьогодні  депутати не скористалися можливістю її ухвалити.  Утім бажання України отримати статус кандидата в ЄС зумів мотивувати парламент.

Нагадаємо, Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата. До кінця 2022 року Україна повинна завершити призначення голови САП і директора НАБУ, завершити перевірки на доброчесність кандидатів у члени Вищої ради правосуддя та відбір до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, імплементувати закон про деолігархізацію, забезпечити відповідність законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів (FATF) та ін.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(560) "Нарешті Україна отримала дороговказ для втілення антикорупційної реформи. Хоча процес ухвалення затягнувся на роки, а стратегія не є геть досконалою, утім її прийняття дійсно знакове. Тепер важливо, щоб вона почала реалізовуватися, бюджетне фінансування знайдено, а План відновлення України її посилював" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Нарешті Україна отримала дороговказ для втілення антикорупційної реформи. Хоча процес ухвалення затягнувся на роки, а стратегія не є геть досконалою, утім її прийняття дійсно знакове. Тепер важливо, щоб вона почала реалізовуватися, бюджетне фінансування знайдено, а План відновлення України її посилював