Transparency International Ukraine презентувала анімований ролик про боротьбу з корупцією в Україні. 

Головний герой мультику — “Кораптор звичайний”, хижак, поширений як у світі, так і в Україні, водиться там, де є корупція. Через такий образ корупції в організації прагнули показати близькість проблеми до кожного українця.

 

Команда розуміє, що знищити корупцію повністю — місія майже нездійсненна. Але знизити рівень корупції — можна. 

Долучитися до змін у країні може кожен: у великому місті чи маленькому селі, в школі чи лікарні, у парламенті чи у своєму дворі.

Корупція швидко розмножується, адаптується, її неможливо подолати точково. 

ТІ Україна пропонує впроваджувати комплексний алгоритм протидії корупції: запобігати, сприяти покаранню корупціонерів та залучати громаду до протидії. Для цього команда долучається до розробки законопроєктів, аналізує кандидатів у судді та посадовців. Завдяки спільній роботі усі складові антикорупційної інфраструктури створені, працюють та взаємодіють. У рамках проєкту Transparent cities/ Прозорі міста ми спонукаємо місцеві ради відкривати дані про свою роботу. Інший напрям — робота спільнота DOZORRO, де моніторять закупівлі та виявляють корупційні схеми.

Лише разом, об’єднавши зусилля громадянського суспільства, бізнесу та держави, можна  залишити корапторів у підручниках з історії, де їм і місце.

Обирайте свою суперсилу та приєднуйтеся до боротьби з хижаком!

 

Цей відеоматеріал було створено Трансперенсі Інтернешнл Україна в рамках проекту, що впроваджується через діяльність USAID/ENGAGE, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact. Зміст цього матеріалу – виняткова відповідальність Pact та партнерів з впровадження і не обов’язково відображає погляди Агентства USAID чи Уряду США.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(170) "Знищити корупцію повністю — місія майже нездійсненна. Але знизити рівень корупції — можна. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Знищити корупцію повністю — місія майже нездійсненна. Але знизити рівень корупції — можна.