Transparency International Ukraine за підтримки Шведського Агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) розпочинає проєкт з розбудови спроможності новоствореної закупівельної агенції при Міністерстві оборони.

ДП «Агенція закупівель у сфері оборони» займатиметься забезпеченням нелетальних потреб Збройних Сил України, тобто тих, що не стосуються озброєння. Зокрема воно закуповуватиме харчі, паливо, одяг, тактичну медицину.  

Transparency International Ukraine в межах проєкту допоможе Агенції напрацювати ефективні та системні процеси та політики для забезпечення стійкості інституції. Окрему увагу буде приділено створенню ІТ-архітектури для якісного управління всім циклом забезпечення: від збору потреби до поставок. Водночас діджиталізація процесів сприятиме прозорості та підзвітності, підвищить ефективність організації. 

TI Ukraine неодноразово наголошувала, що закупівлі у сфері оборони, що не стосуються власне озброєння, давно потребують системних змін. Корупційні скандали, що стосувалися закупівлі харчування і одягу для військових, лише підтверджують цю думку. 

«Під час війни суспільство не готове толерувати нераціональне витрачання коштів і корупцію в закупівлях, особливо тих, що стосуються оборони. Новостворена Агенція має забезпечити не лише доброчесні, а й ефективні закупівлі для тилових потреб армії», — пояснює виконавчий директор TI Ukraine Андрій Боровик.   

Також проєкт долучиться до формування впізнаваності Агенції, вибудови довіри до неї для забезпечення ефективної комунікації з усіма стейкхолдерами та учасниками процесу закупівель.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(455) "Під час війни суспільство не готове толерувати нераціональне витрачання коштів і корупцію в закупівлях, особливо тих, що стосуються оборони. Новостворена Агенція має забезпечити не лише доброчесні, а й ефективні закупівлі для тилових потреб армії" ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Під час війни суспільство не готове толерувати нераціональне витрачання коштів і корупцію в закупівлях, особливо тих, що стосуються оборони. Новостворена Агенція має забезпечити не лише доброчесні, а й ефективні закупівлі для тилових потреб армії

Андрій Боровик