Transparency International Україна та Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів підписали меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Головна мета документу – сприяти удосконаленню законодавства та ведення спільної антикорупційної кампанії. Закріпити та поглибити співпрацю задля успішного становлення та розвитку Національного агентства, а також здійснення незалежного громадського контролю за роботою відомства.

Від 17 січня 2018 року TI Україна розширює співпрацю із Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами за такими напрямками:

– взаємодія та сприяння в питаннях виявлення та розшуку активів, одержаних від корупційних та інших злочинів;

– розробка проектів нормативно-правових актів із запровадження механізмів виявлення, розшуку та управління активами;

– вироблення концептуальних підходів, механізмів, рекомендацій у сфері виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

«Нова система взаємодії – підзвітність, прозорість нових інституцій, прикладом якої на даний момент є і, я сподіваюся, надалі, з нашою допомогою і за власним бажанням, буде залишатися дане агентство, точно зробить державне управління по-справжньому ефективним», – зазначив Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна

Як зазначено в документі, ТІ Україна сприятиме впровадженню в Національному агентстві сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, дослідженню міжнародного досвіду з питань, що становлять інтерес для ТІ Україна та Агентства, забезпеченню дотримання принципів гласності, прозорості та доброчесності в діяльності Національного агентства.

«Національне агентство високо цінує ту співпрацю, яка склалася наразі з Transparency International та розглядає цей меморандум, як крок до наступних заходів плідної співпраці. Зокрема Transparency International володіє величезною базою знань з питань виявлення та розшуку активів, які становлять велику цінність для Національного агентства. Окрім того, співпраця полягатиме у питаннях сприяння Агентству в доступі до джерел інформації, необхідної йому для виконання фахових завдань», – відзначив голова АРМА Антон Янчук

 

Захід проводиться за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.