Кабінет Міністрів затвердив перелік перших проєктів відновлення, які реалізують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (Фонд ліквідації).

Усього до списку ввійшло 159 проєктів, які рекомендовала міжвідомча робоча група з-поміж 377 пропозицій заявників. Серед обраних — будівництво (реконструкція) та ремонт житлової інфраструктури, освітніх та медичних закладів, об’єктів комунальної інфраструктури.

За інформацією Мінвідновлення, з переліку пріоритетних проєктів виключили ті, які не відповідають вимогам щодо облаштування сховищ або укриттів.

Для реалізації проєктів відновлення уряд виділив 6,6 млрд гривень, які розподілять між місцевими бюджетами (областей або територіальних громад) відповідно до визначених потреб з фінансування.

Найбільше коштів отримають Харківська та Київська області — 1,88 та майже 1,7 млрд грн відповідно. Також до списку увійшли об’єкти з Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської та Херсонської областей. Проєкти планують реалізувати впродовж 2023-2024 років.

У липні Міжвідомча робоча група продовжить розглядати пропозиції щодо виділення коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Нагадаємо, що раніше уряд вже виділив 4,4 млрд грн з цього фонду в межах проєкту єВідновлення — державної програми, якою можуть скористатися громадяни України для відновлення пошкодженого житла внаслідок збройної агресії рф. 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) в межах Проєкту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні» #ВзаємоДія. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів.