29 вересня колегія суддів Антикорупційного суду ухвалила виправдальний вирок колишньому в.о. голови Державної продовольчої зернової корпорації України (ДПЗКУ) Томіленку. Його обвинувачували у розтраті державних коштів. 

За версією слідства, у 2015 році Томіленко вчинив розтрату близько 88 млн грн держкорпорації у змові з двома директорами елеваторів.

Суд зазначив, що прокурори не змогли довести вину Томіленка та директорів елеваторів Шквирі та Селюченка. Крім цього, колегія суддів постановила зняти арешт з помешкань та авто обвинувачених, а також повернути заставу у розмірі 2,5 млн грн.

За версією обвинувачення, колишній керівник ДПЗКУ Томіленко за попередньою змовою з директорами елеваторів Григорієм Шквирею та Юрієм Селюченком підписав угоди про постачання кукурудзи за повною передоплатою. З Рокитнянським комбінатом домовилися про 16,6 тис. тонн зерна, а з Васильківхлібопродуктом — про 11,683 тонни. Фактично зерно було відсутнє, але Томіленко вказав перерахувати комбінатам майже 50 млн грн і 38,5 млн грн.

При цьому, керівництво ДПЗКУ декларувало отримання прибутку за обома договорами.

26 липня 2016 року Томіленка затримали, а 22 серпня його заарештували з можливістю внесення застави 5 млн грн. Наступного дня за Томіленка внесли заставу, а на рахунки держпідприємства повернули 34 млн грн. 

30 вересня 2019 року Святошинський райсуд передав справу до ВАКС. Проголошуючи останнє слово, Томіленко наголосив, що вину не визнає, і справа має виключно господарський характер та закінчилася у 2016 р. з виконанням рішень господарського суду. Обвинувачений висловив сподівання, що справа не замовна. 18 листопада прокурор САП оголосив обвинувальний акт.