Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості адвокатом за пропозицію хабаря прокурору. 

Суд визнав ексадвоката Костянтина Лук’яненка винним та призначив йому узгоджене сторонами покарання: позбавлення волі на 5 років без конфіскації майна.

Утім Антикорсуд звільнив Лук’яненка від покарання, встановивши іспитовий строк на 3 роки.

Його обвинувачували в пропозиції хабаря у справі про розтрату та привласнення державного майна в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Фаворит Систем» і ТОВ «Кувейт Енерджі Юкрейн» під час видобутку та реалізації вуглеводнів. 

Обвинувачений, який представляв інтереси ТОВ «Арабський Енергетичний Альянс ЮЕЙ», схиляв прокурора взяти $40 тис. в обмін на виділення кримінального провадження щодо службових осіб цього підприємства в окреме провадження для його подальшого закриття.

При винесенні вироку суд взяв до уваги, що у цьому кримінальному провадженні відсутні потерпілі, а кримінальним правопорушенням не завдано шкоди правам та інтересам громадян або інтересам юридичних осіб. 

Також судді врахували той факт, що сторони погодили подальшу співпрацю із прокурором у викритті злочинів, які розслідуються детективами НАБУ.

Більше про попередні рішення ВАКС дізнавайтеся у розділі “Справи Антикорсуду”.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(279) "Суд визнав ексадвоката Костянтина Лук'яненка винним та призначив йому узгоджене сторонами покарання: позбавлення волі на 5 років без конфіскації майна." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Суд визнав ексадвоката Костянтина Лук'яненка винним та призначив йому узгоджене сторонами покарання: позбавлення волі на 5 років без конфіскації майна.