27 січня 2022 року Велика Палата Верховного Суду розглянула і задовольнила скаргу судді ВАКС Тимура Хамзіна на рішення Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, що 13 січня 2021 року Третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя притягнула до дисциплінарної відповідальності слідчого суддю Антикорсуду Тимура Хамзіна за те, що він дав дозвіл на обшук у помешканні судді Окружного адміністративного суду м.Києва Володимира Келеберди.

Утім, на думку ВРП, достатніх підстав для обшуку не було, а от підстави для покарання Хамзіна Вища рада правосуддя побачила. Суддя ВАКС, навпаки, вважав, що матеріали справи свідчили про необхідність обшуку, бо крім цього, отримати інформацію про ймовірний злочин було неможливо.

Цей випадок, та багато інших, яскраво проілюстрував, що ВРП є зручним інструментом впливу у руках корупціонерів. Громадські організації вже неодноразово наголошували: замість того, аби притягувати до відповідальності винних, члени Вищої ради правосуддя шукають дисциплінарні проступки у судді ВАКС. І особливо кричуще це тому, що ідеться про скандальну справу щодо суддів ОАСК.

Втім, юридична справедливість таки взяла гору!