Комісія з обрання Голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) прийматиме документи від кандидатів до 17:00, 1 грудня 2023 року. Transparency International Ukraine закликає професіоналів зі сфери не зволікати й подаватися на конкурс. 

НАЗК — один з органів антикорупційної екосистеми, що відповідає за формування державної антикорупційної політики в Україні. Серед іншого агентство також перевіряє, чи дотримаються посадовці антикорупційного законодавства й вивчає їх декларації. Саме тому надважливо, щоб цей орган очолив професійний та доброчесний кандидат. 

«Для того, щоб комісія могла вибрати кращого з кращих, необхідно, щоб на цей конкурс подавалися гідні кандидати. Також безумовно важливо, щоб конкурс відбувався чесно і прозоро, з урахуванням недоліків попередніх конкурсів. З нашого боку, як експертів, які досліджують роботу НАЗК не перший рік, ми ретельно аналізуватимемо кожен етап відбору. Сподіваємося, що у підсумку НАЗК отримає гідного очільника», — наголосила заступниця виконавчого директора TI Ukraine з юридичних питань Катерина Риженко.  

Коротко нагадаємо про вимоги до кандидатів.  

Взяти участь у конкурсі можуть усі охочі, якщо вони відповідають вимогам ст. 5 Закону України «Про запобігання корупції». Так, майбутній Голова НАЗК:

  1. має бути громадянкою/-нином України,
  1. не молодша/-ий тридцяти п’яти років,
  2. повинна/-ен мати вищу освіту, володіти державною мовою,
  3. має бути доброчесною/-им і компетентною/-им,
  4.  здатною/-им за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем, станом здоров’я виконувати відповідні службові обов’язки тощо.

З переліком усіх документів для участі та вимогами до них потенційні кандидати можуть ознайомитися за посиланням. Надсилати документи необхідно електронною поштою на адресу конкурсної комісії [email protected].

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(407) "Для того, щоб комісія могла вибрати кращого з кращих, необхідно, щоб на цей конкурс подавалися гідні кандидати. Також безумовно важливо, щоб конкурс відбувався чесно і прозоро, з урахуванням недоліків попередніх конкурсів." ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Для того, щоб комісія могла вибрати кращого з кращих, необхідно, щоб на цей конкурс подавалися гідні кандидати. Також безумовно важливо, щоб конкурс відбувався чесно і прозоро, з урахуванням недоліків попередніх конкурсів.

Катерина Риженко