25 лютого комісія з відбору нового голови Національного агентства з питань запобігання корупції визначила Віктора Павлущика переможцем конкурсу. Далі його кандидатуру має затвердити уряд. 

До фінальних співбесід були допущені 10 кандидатів, відібраних комісією за результатами попередніх етапів. Комісія спілкувалася з фіналістами 24 і 25 лютого, і після заслуховування кандидатів визначила переможця. 

Конкурс з обрання голови НАЗК стартував в грудні 2023 року. І складався з таких етапів: тестування на загальні здібності та благонадійність, практичні завдання та надання стратегічного бачення розвитку НАЗК, розмови з психологом, співбесіди на доброчесність і професійність. На конкурс подалися 64 кандидати, 51 з них пройшов до етапу тестувань. 24 кандидати за результатами практичних завдань були допущені до етапу співбесід. 

TI Ukraine детально проаналізувала кожного з тих, хто був допущений до співбесід, й також окремо усіх 10 фіналістів конкурсу. Також наші експерти слухали кожну співбесіду і нотували деталі з них. 

«Перед новим головою НАЗК постають дійсно великі виклики з реформування та розвитку інституції, зокрема відповідно до рекомендацій за результатами зовнішнього аудиту НАЗК. Як впорається новий очільник — ми побачимо із часом. Ми в ТІ Ukraine зі свого боку будемо й надалі уважно моніторити роботу Агентства та його нового голови. Водночас зазначу, що комісія з обрання голови продемонструвала високий рівень прозорості конкурсу», — прокоментувала результати конкурсного відбору Катерина Риженко, заступниця виконавчого директора ТІ Ukraine з юридичних питань. 

Нагадаємо, що 26 липня 2023 року було оприлюднено звіт з першої зовнішньої незалежної оцінки ефективності діяльності НАЗК за 2020-2021 роки. За результатами аудиту, комісія утрималася від того, щоб зробити висновок про ефективність НАЗК, хоча і неефективною роботу Агентства також не назвала. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(597) "Перед новим головою НАЗК постають дійсно великі виклики з реформування та розвитку інституції, зокрема відповідно до рекомендацій за результатами зовнішнього аудиту НАЗК. Як впорається новий очільник — ми побачимо із часом. Водночас зазначу, що комісія з обрання голови продемонструвала високий рівень прозорості конкурсу" ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Перед новим головою НАЗК постають дійсно великі виклики з реформування та розвитку інституції, зокрема відповідно до рекомендацій за результатами зовнішнього аудиту НАЗК. Як впорається новий очільник — ми побачимо із часом. Водночас зазначу, що комісія з обрання голови продемонструвала високий рівень прозорості конкурсу

Катерина Риженко