Про це повідомило Національне бюро за результатами першої зустрічі Семена Кривоноса з членами Комісії з проведення зовнішнього аудиту.

Це буде перша незалежна зовнішня оцінка роботи Бюро за весь час його існування. 

Проведення зовнішнього аудиту роботи НАБУ прямо прописано у профільному законі і є важливим критерієм для оцінки ефективності роботи антикорупційної інституції. Зі свого боку Директор НАБУ Кривонос наголосив на своїй готовності максимально сприяти відкритості, прозорості та ефективності проведення цього оцінювання. 

 «І ми, і весь громадський сектор давно і нетерпляче чекали на зовнішній аудит НАБУ. Ця оцінка справді дуже важлива для подальшої роботи Бюро і всієї антикорупційної реформи. НАБУ — перший антикорупційний орган, створений після Революції Гідності. Саме з його роботою багато українців асоціюють реальну боротьбу з корупцією в Україні, а аудит покаже, наскільки ця робота якісна. Ми ж чекаємо, що результати аудиту будуть конкретними, а рекомендації — комплексними. І ці пропозиції стануть реальною базою для подальшої оптимізації роботи НАБУ», — пояснила Катерина Риженко, заступниця виконавчого директора TI Ukraine з юридичних питань.

Нагадаємо, що до Комісії з проведення зовнішнього аудиту НАБУ увійшли:

  • Роберт Вестбрукс, колишній слідчий у кримінальних справах і колишній Генеральний інспектор США,
  • Мартін Арпо, ексзаступник генерального директора Служби внутрішньої безпеки Естонії,
  • Герміона Кроньє, міжнародна фахівчиня з питань боротьби з корупцією та повернення активів.

Надалі комісія має затвердити та оприлюднити критерії та методику проведення оцінювання ефективності діяльності Національного бюро. А ми в TI Ukraine будемо відстежувати хід аудиту.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(532) "НАБУ — перший антикорупційний орган, створений після Революції Гідності. Саме з його роботою багато українців асоціюють реальну боротьбу з корупцією в Україні, а аудит покаже, наскільки ця робота якісна. Ми ж чекаємо, що результати аудиту будуть конкретними, а рекомендації — комплексними." ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

НАБУ — перший антикорупційний орган, створений після Революції Гідності. Саме з його роботою багато українців асоціюють реальну боротьбу з корупцією в Україні, а аудит покаже, наскільки ця робота якісна. Ми ж чекаємо, що результати аудиту будуть конкретними, а рекомендації — комплексними.

Катерина Риженко