Юридичний радник Максим Костецький в інтерв’ю “Главком” розповів про результати роботи Громадської ради міжнародних експертів під час конкурсу до Вищого антикорупційного суду.

За словами Костецького, міжнародні експерти винесли на спільне засідання з  Вищою кваліфкомісією суддів 49 осіб. Більшість з них — судді. Найчастіше у кандидатів питали про заниження вартості майна, відсутність майна в декларації чи його запис на родичів, ухвалення судових рішень під час перебування на навчанні, у відпустці.

“Декілька кандидатів потрапляли в ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Є кандидати з порушеннями норм етичної поведінки стосовно їхнього позасудового спілкування з адвокатами та прокурорами, в соціальних мережах, де вони дозволяють собі нецензурну лексику. У деяких претендентів виявили плагіат у мотиваційних листах та наукових роботах”, — розповів Максим Костецький.

Про те, коли має запрацювати Антикорупційний суд, які етапи попереду і що може завадити запустити роботу ВАС — читайте в “Главкомі”.

 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(281) ""Декілька кандидатів потрапляли в ДТП у стані алкогольного сп’яніння... У деяких претендентів виявили плагіат у мотиваційних листах та наукових роботах"" ["quote_author"]=> string(86) "Максим Костецький, юридичний радник ТІ Україна" }

"Декілька кандидатів потрапляли в ДТП у стані алкогольного сп’яніння... У деяких претендентів виявили плагіат у мотиваційних листах та наукових роботах"

Максим Костецький, юридичний радник ТІ Україна

Джерело: glavcom.ua