Відтермінування приватизаційного аукціону АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” дозволить залучити до торгів більше інвесторів, що гарантує високу конкуренцію та зростання вартості об’єкта від стартової.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрій Боровик.

“Як ми знаємо, зацікавленість в ОГХК висловлювали кілька десятків компаній, з яких 18 підписали з Фондом держмайна NDA та активно вивчали інформацію про підприємство. Втім, для великих іноземних компаній 60 днів на те, щоб прийняти рішення, провести внутрішні процедури погоджень, знайти кошти  доволі обмежений термін, це не швидкий процес. Особливо враховуючи, що стартова ціна об’єкту  3,7 млрд грн, яка під час аукціону точно буде зростати”,  вважає виконавчий директор Transparency International Ukraine.

За словами Боровика, новий бізнес-сезон стане додатковою можливістю для Фонду залучити до аукціону ще більше компаній. Самим потенційним учасникам ці додаткові два місяці також дозволять прийняти рішення та знайти фінансування під актив, який генерує 4% світової титанової продукції.

“Перший об’єкт великої приватизації дуже важливо продати подорожче. Певне відтермінування  не настільки суттєва проблема. Важливіше забезпечити той результат, на який всі чекають”,  зазначив він.

Більше про кейс у колонці керівниці напряму прозорого управління майном Христини Зелінської.

Джерело: www.rbc.ua