9 грудня, у Міжнародний день боротьби з корупцією, під час конференції «Сім років антикорупційної реформи в Україні» тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін анонсувала оприлюднення санкційного списку, куди увійдуть, зокрема, й українці.

Напередодні такого оголошення заступниця виконавчого директора з юридичних питань Катерина Риженко в ефірі 4 каналу розповіла, що можна очікувати від санкцій:

«Список США, можливо, налякає потенційних кандидатів. Такі санкції вже показали свою дієвість. В Україні є ряд українців, на яких накладені санкції, зокрема, їм не можна їздити, вести бізнес у США тощо. Варто звернути увагу на те, що нещодавно адміністрація Джо Байдена опублікувала Стратегію протидії корупції, де ширше окреслила це питання. 

У Стратегії Сполучені Штати збираються співпрацювати з іншими країнами. Це означає, що люди, які вже в санкційному списку американців потенційно можуть потрапити у санкційні списки інших країн, що значно обмежить пересування і свободу їх та членів їхніх родин. Тому результати такого санкційного списку можуть бути значні і дієві. Очевидно, що США починає активно діяти у бік боротьби з корупцією і Україна з деякими топпосадовцями не обійде такі дії Сполучених Штатів.

Наразі в нашій країні є прогалина у політичній зацікавленості доводити деякі справи до кінця. Бо розпочати можна багато справ, а довести ні. Владі не слід заважати правоохоронним органам, прокуратурі, судам та іншим структурам належно виконувати свою роботу.

Україні має бути соромно, що західні партнери борються з нашими корупціонерами, у той час, коли наша влада не здатна довести ряд кримінальних проваджень до логічного завершення. Ми маємо показати, що не тільки міжнародні партнери можуть щось робити з нашими проблемами, а й ми самі можемо вдосконалюватися», — зазначила Катерина.

Про те, кому призначили санкції та що пропонує Стратегія протидії корупцій США читайте за посиланням.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(560) "Україні має бути соромно, що західні партнери борються з нашими корупціонерами, у той час, коли наша влада не здатна довести ряд кримінальних проваджень до логічного завершення. Ми маємо показати, що не тільки міжнародні партнери можуть щось робити з нашими проблемами, а й ми самі можемо вдосконалюватися." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Україні має бути соромно, що західні партнери борються з нашими корупціонерами, у той час, коли наша влада не здатна довести ряд кримінальних проваджень до логічного завершення. Ми маємо показати, що не тільки міжнародні партнери можуть щось робити з нашими проблемами, а й ми самі можемо вдосконалюватися.