11 січня Громадська рада міжнародних експертів провела четверте засідання. ГРМЕ одностайно проголосувала за розгляд на спільному обговоренні з ВККС ще 15 кандидатів. Загалом у списку експертів вже 47 сумнівних претендентів на посади антикорупційних суддів.

Сьогодні міжнародники вивчали довідки на суддів Руслана Бондарчука, Володимира Воронька, Романа Головатого, Мар’яна Головчака, Вікторії Жовноватюк (Кицюк), Юрія Крутія, Андрія Сала, Андрія Яковенка, екс-суддів Олесі Ковтуненко та Олександра Сингаївського, адвокатів Тетяни Круценко, Анни Надточиєвої та Сергія Федяєва, а також науковців Олександра Івасина та Юрія Юркевича.

Сумніви викликали джерела походження майна або відсутність прав власності на активи, неоднозначні судові рішення та етична поведінка кандидатів. Окрім того, деякі претенденти не надали вчасно відповіді на запитання експертів.

18 січня відбудеться спеціальне спільне засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Громадської ради міжнародних експертів. Для того, аби винесений на обговорення кандидат продовжив конкурс, його має підтримати більшість спільного складу ВККС+ГРМЕ (12 осіб). І лише за умови, що з цих 12 – мінімум три будуть представляти міжнародників. За інших обставин – сумнівний кандидат припиняє участь у конкурсі.

Нагадаємо, що ми з партнерами також проаналізували досьє та декларації кандидатів. У нашому переліку – 55 негідних претендентів до ВАС. Усі проаналізовані матеріали громадськість вже передала міжнародним експертам.

Інші новини по #антикорсуд.