За результатами відкритого конкурсу, Правління Transparency International Ukraine призначило виконавчим директором Андрія Боровика на трирічний термін. Він очолює організацію з 2019 року. 

Загалом на позицію виконавчого директора претендувало 57 осіб. Після вивчення документів конкурсантів і співбесід, Правління TI Ukraine вирішило, що найбільш відповідним кандидатом є Андрій Боровик.

Згідно зі Статутом організації члени правління обирають виконавчого директора кожні три роки, черговий конкурс мав відбутися весною 2022 року. Але через повномасштабне вторгнення росії, він був визнаний недійсним. Новий конкурс був оголошений восени і завершився у грудні 2022 року. Обраний керівник буде очолювати організацію до 2025 року.     

“Команда TI Ukraine мужньо вистояла під час війни і продовжує наполегливо працювати. Попереду країну чекає відбудова, у якій, серед інших ризиків, будуть і корупційні. Тож попереду багато роботи. Вдячний за довіру та сподіваюсь, що допоможу організації у цей нелегкий час”, — каже Андрій Боровик.

Він працює у Transparency International Ukraine вже понад 6 років. За цей час організація розробила, запустила і передала в управління держави Prozorro та Prozorro.Продажі – електронні системи, що сприяють зниженню рівня корупції в закупівлях та управлінні публічним майном. Також було впроваджено Рейтинги прозорості і підзвітності 100 найбільших міст України.

Коротко про Андрія

Андрій Боровик – експерт із понад 5-річним досвідом антикорупційної адвокації, бізнес-консультування, інвестиційного аналізу та бізнес-процесів у державному секторі. Він закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю економіст та здобув ступінь магістра з бізнес-аналізу та консалтингу в Warwick Business School, Велика Британія. Був членом Громадської ради при НАБУ (2018), членом комісії з переатестації при Генпрокуратурі (2019), членом комісії з відбору антикорупційних прокурорів (2020).

Зараз Андрій є членом Правління Коаліції RISE та NAKO, Етичного комітету Української мережі доброчесності та комплаєнсу (UNIC) та United Nations Convention Against Corruption (UNCAC). Раніше він працював керівником адміністративного відділу у відділі реформ та забезпечення якості в Офісі генерального прокурора з командою грузинських реформаторів та інвестиційним аналітиком.