26 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько відмовився взяти Януковича під варту у справі щодо Межигір’я.

За версією слідства, у 2002 році комплекс “Межигір’я” було передано у відання Кабінету Міністрів України від Державного управління справами (ДУС). У цей час Віктор Янукович був прем’єр-міністром. Той, нібито користуючись службовим становищем, вивів активи з-під обмежень Закону України “Про приватизацію державного майна”, але у 2005 комплекс повернули ДУС. 

У 2007 Віктор Янукович звернувся листом до президента Ющенка з проханням обміняти майно комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» вартістю 540 млн грн на приміщення приватної фірми. 

У цій справі свого часу було оголошено підозри вісьмом особам.

Під час засідання адвокати наполягали, що Янукович не отримав належним чином повідомлення про підозру, кваліфікація у справі неправильна, а експертизи викривлені. 

Під час засідання адвокати запевняли, що Янукович готовий співпрацювати: “Сторона обвинувачення переховується від Віктора Федоровича Януковича, а не останній від обвинувачення”.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має 5 днів на оскарження рішення слідчого судді.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року генпрокурор Рябошапка передав це розслідування до Антикорупційного бюро. З деталями справи можна ознайомитися на сайті ТІ Україна.