Вищий антикорупційний суд зазнає тиску, що набуває ознак системності. 

Сьогодні колегія Антикорсуду заявила про втручання в їхню діяльність з боку Вищої ради правосуддя. Один із членів ВРП — це, ймовірно, Олексій Маловацький — витребував копії матеріалів судової справи, розгляд якої не закінчено, “з метою оцінки вчинених суддею процесуальних дій та ухвалених рішень”. Він попереджав, якщо вимогу не виконають, суддів можуть притягнути до відповідальності. 

ВАКС наголошує на ознаках конфлікту інтересів, оскільки член ВРП здійснює розгляд скарги Національної асоціації адвокатів України, членом якої він є. До речі, його до Вищої ради правосуддя обрав саме З’їзд адвокатів.

На днях Антикорупційне бюро опублікувало додаткову інформацію про розслідування “хабаря Злочевського”. Ідеться про намагання зупинити розслідування найбільшого хабаря в українській історії — $5 млн, ініціатором якого вважають ексміністра екології Злочевського. Судячи з матеріалів, ВРП за 50 тисяч доларів “допомогла” судді Солом’янського суду уникнути відповідальності за рішення в інтересах Злочевського. Це лише один із десятків епізодів, який став публічним завдяки розслідуванням НАБУ та САП.

ТІ Україна закликає ВРП та Генерального прокурора невідкладно відреагувати на звернення колегії суддів щодо дій члена ВРП та вжити необхідних заходів.

А Президента і парламент якнайшвидше взятися за справжню судову реформу, перезавантажити ВРП і забезпечити доброчесність її членів. 

Нагадаємо, 16 листопада друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вперше притягнула до дисциплінарної відповідальності слідчу суддю Вищого антикорупційного суду. Автором дисциплінарної скарги щодо Віри Михайленко став адвокат Злочевського Євген Степанов. Причиною став дозвіл судді для детективів НАБУ і прокурорів САП проводити щодо Злочевського спеціальне досудове розслідування.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(468) "На днях Антикорупційне бюро опублікувало додаткову інформацію про розслідування “хабаря Злочевського”. Судячи з матеріалів, ВРП за 50 тисяч доларів “допомогла” судді Солом’янського суду уникнути відповідальності за рішення в інтересах Злочевського. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

На днях Антикорупційне бюро опублікувало додаткову інформацію про розслідування “хабаря Злочевського”. Судячи з матеріалів, ВРП за 50 тисяч доларів “допомогла” судді Солом’янського суду уникнути відповідальності за рішення в інтересах Злочевського.