Голова НАЗК Олександр Новіков вперше прозвітував про свою діяльність і роботу Агентства. Посадовець розповів членам антикорупційного комітету про перші досягнення з перезавантаження НАЗК, нововведення в системі е-декларування, плани щодо створення Антикорстратегії та перші кроки у практиці захисту викривачів.

Так, Олександр Новіков розповів, що перший етап перезавантаження НАЗК полягає у відновленні співпраці з міжнародними партнерами. Голова НАЗК зазначив, що нині у команді агентства — найкращі кадри, почалося відсіювання некваліфікованих спеціалістів. За тиждень Новіков планує затвердити організаційну структуру, але вже відомо, що будуть проведені конкурси на 50 посад в агентстві.

У питанні е-декларування Новіков зазначив, що після завершення поточної хвилі декларування Реєстр буде перенесений з ДП “Українські Спеціальні Системи” на майданчик НАЗК. Також голова зазначив, що агентство уже працює над зміною ризик-індикаторів, системи логічного та арифметичного контролю, до чого залучені зовнішні експерти.

У березні НАЗК планує спрямувати профільному комітету проєкт Антикорупційної стратегії. До її розробки вже долучена громадськість.

Але одним з головних питань залишається захист викривачів корупції (відповідний закон набув чинності 1 січня). У 61 судовому процесі вже здійснюється захист викривачів. До того ж Агентство розробило концепцію вимог до анонімних каналів, а цього тижня Олександр Новіков підписав Наказ про створення робочої групи з питань захисту прав викривачів. За його словами, ця група допоможе максимально ефективно і швидко надавати допомогу викривачам і представляти їх у судах. 

Нагадаємо, 15 січня Кабінет міністрів призначив першого одноосібного голову Нацагентства з питань запобігання корупції — Олександра Новікова.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(431) "У 61 судовому процесі вже здійснюється захист викривачів. До того ж Агентство розробило концепцію вимог до анонімних каналів, а цього тижня Олександр Новіков підписав Наказ про створення робочої групи з питань захисту прав викривачів. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

У 61 судовому процесі вже здійснюється захист викривачів. До того ж Агентство розробило концепцію вимог до анонімних каналів, а цього тижня Олександр Новіков підписав Наказ про створення робочої групи з питань захисту прав викривачів.