Про це повідомило Hromadske. Відповідне доручення Зеленський дав під час зустрічі з представниками Кабінету міністрів, керівництвом Верховної Ради та силових органів 2 вересня.

Запровадити таке рішення мають до 2020 року.

«Зобов’язати запровадити продаж майна за процедурою банкрутства через систему електронних торгів «Prozorro.Продажі», а не через корупційні різні інші аукціони», — повідомив Зеленський.

Відповідальними за виконання цього доручення Зеленський зробив прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, міністра юстиції України Дениса Малюську та міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова.

Нагадаємо, ТІ Україна підтримала ProZorro.Продажі як майбутнього адміністратора електронних аукціонів з продажу майна банкрутів. 

Новий Кодекс з процедур банкрутства передбачає, що продаж майна банкрутів має відбуватися через електронну торгову систему. Раніше майно банкрутів продавалося за безцінь, а сама процедура продажу могла затягуватись на кілька років. Новий Кодекс змінює не тільки процедуру продажу, а ще визначає основні принципи, за якими цей продаж має відбуватись.

Це прозорість, загальнодоступність, недискримінація, гарантування доступу до інформації всім охочим.

На думку TI Україна, саме система ProZorro.Продажі найкраще відповідає цим принципам.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(285) "Зобов'язати запровадити продаж майна за процедурою банкрутства через систему електронних торгів «Prozorro.Продажі», а не через корупційні різні інші аукціони" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Зобов'язати запровадити продаж майна за процедурою банкрутства через систему електронних торгів «Prozorro.Продажі», а не через корупційні різні інші аукціони