У справі про злочини Майдану підготували підозри деяким суддям, зокрема голові Окружного адміністративного суду Києва Вовку та його заступникові Аблову. Сьогодні НАБУ та ГПУ почали обшуки в приміщеннях. Судді ОАСК фігурують у розслідуванні про незаконні рішення під час Революції Гідності. Крім того, є дані про корупційні злочини, ухвалення неправосудних рішень та тиск на роботу ВККС. Про це робоча група повідомила на брифінгу (http://bit.ly/nabuoask). Проекти підозр чотирьом суддям направлять в ГПУ.

Робоча група з представників СБУ, НАБУ та ГПУ задокументувала, що за цими суспільно важливими рішеннями насправді може бути системне втручання в діяльність суду та інших органів влади. І це, за словами Сергія Горбатюка, ймовірно загрожує національній безпеці. Йдеться про тисячі годин розмов, десятки зустрічей і домовленостей про ймовірний тиск на органи влади.

Стисло про суть можливої підозри суддям Окружного адміністративного суду і, зокрема, Вовку, якого ще під час конкурсу до Верховного суду 2017 року Громадська рада доброчесності визнала політично залежним і недоброчесним:

✓ Павло Вовк міг створювати штучні перешкоди членам ВККС, щоб не проходити оцінювання суддів. Йдеться, в тому числі, про те, що ОАСК заборонив Сергію Козьякову виконувати обов’язки у зв’язку із закінченням строку повноважень. Після цього нібито за сприяння Вовка у ВККС з’явилися члени, наближені до голови Окружного суду.

✓ Суддя ОАСК Федорчук не погоджувався з Вовком щодо справи Козьякова. На записі нібито судді Аблов і Вовк тиснуть на Федорчука, вказують на “потрібні” редакції рішення, натякають на брак “командності” у рішеннях і організовують написання скарг на Федорчука.

✓ Слідство встановило, що голова ОАСК мав несанкціонований доступ до інформації СБУ щодо прослуховування його телефонних розмов. І це зрештою призводило до витоку секретних даних та зриву розслідувань.

✓ Можливо, Вовк посприяв, аби ДБР тиснуло та погрожувало члену ВККС під час допиту

✓ Вовк, ймовірно, диктував резолютивну частину рішення судді Суворівського районного суду Одеси. Сьогодні там теж були обшуки.

✓ Слідство зафіксувало можливий вплив на рішення у справах, пов`язаних зі скасуванням роз’яснень ЦВК, рішень уряду про тарифи, що стосуються ДБР, Міністерства юстиції, можливого скасування арешту майна Януковича та ін.

✓ Серед іншого слідство говорить про ймовірні підтвердження впливу чиновника часів Януковича на судову владу та вказівки про призначення контрольованих осіб.

За останні роки ОАСК став справді «лідером» за кількістю резонансних рішень. Зокрема, суд заборонив призначати членів Вищої ради правосуддя по президентській квоті, блокував роботу Супрун, визнав незаконною націоналізацію «Приватбанку» і, навпаки, законною – процедуру закупівель “рюкзаків Авакова”, загальмував конкурс на посаду голови митниці.

Окружний адміністративний суд називає сьогоднішні події неправомірним втручанням в роботу суду та спробою дискредитації суддів (http://bit.ly/oaskpost). За їхніми словами, обшуки тривають понад шість годин, і через блокування приміщень судді не змогли вийти на брифінг до журналістів.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(336) "Судді ОАСК фігурують у розслідуванні про незаконні рішення під час Революції Гідності. Крім того, є дані про корупційні злочини, ухвалення неправосудних рішень та тиск на роботу ВККС." ["quote_author"]=> string(23) "Робоча група" }

Судді ОАСК фігурують у розслідуванні про незаконні рішення під час Революції Гідності. Крім того, є дані про корупційні злочини, ухвалення неправосудних рішень та тиск на роботу ВККС.

Робоча група