Знизити потурання корупції серед громадян та привернути увагу українців до проблем хабарництва. Такі цілі в Меморандумі про співпрацю визначили українське представництво глобальної антикорупційної мережі Transparency International та Міністерство інформаційної політики України.

За останній рік чверть українців вирішували проблеми завдяки хабарям, хоча більше половини українців, опитаних Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, вважають корупцію руйнівною. Згідно з Барометром світової корупції, кожна четверта людина в світі давала хабар.

ТІ Україна разом з Міністерством інформаційної політики проводитимуть соціальні кампанії, які інформуватимуть громадян про негативні наслідки корупції та будуть заохочувати до переоцінки участь українців у корупційних діяннях. До заходів залучатимуть якомога більше громадських активістів з усіх регіонів України. Окрім того, про результати співпраці громадської організації та центрального органу виконавчої влади повідомлятимуть закордонним партнерам.

Представництво міжнародного руху ТІ в Україні вже четвертий рік поспіль проводить комунікаційні кампанії, мета яких – нульова толерантність до корупції серед українців. У листопаді розпочалася всеукраїнська кампанія та міжнародний флешмоб #ЯнеДаю. Завдяки підтримці Мініформполітики сітілайти з’явилися в 17 містах України.

З повним текстом Меморандуму можна ознайомитися за посиланням: https://ti-ukraine.org/wp-content/uploads/2017/12/SKMBT_28317120412400.pdf 

#

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна

м.т. 050-352-96-18,

e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org

Завантажити прес-реліз

Завантажити Меморандум