За корупцію передбачені різні типи відповідальності: від звичайної догани до років у в’язниці. У цьому експлейнері ми торкнемося адміністративної відповідальності. А саме, у чому можуть звинуватити посадовців та наскільки жорсткими бувають покарання? 

Посадовець поєднує основну роботу з іншими видами діяльності

Стаття 172-4 КУпАП. Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Важливо розуміти, що чиновники та посадовці мають насамперед виконувати свої службові обов’язки. Загалом їм заборонено поєднувати це з іншою діяльністю, однак із правила є винятки. Розберімося детальніше, що можна, а що ні:

Суворо заборонено паралельно вести бізнес чи іншу оплачувану діяльність. Наприклад, надавати платні консультації. За це передбачено штраф від 5100 грн до 8500 грн та конфіскацію отриманого доходу.

Законодавство допускає, що посадовець може на платній основі займатися викладанням, творчою та науковою діяльністю, медичною й суддівською практикою, та навіть бути інструктором у спорті.

Однак депутати, судді, судді КСУ та члени ВРП мають менші можливості. У Конституції закріплено, що їм заборонено займатись медичною, інструкторською практикою та суддівською практикою із спорту.

Посадовець входить до складу підприємства чи прибуткової організації

Стаття 172-4 КУпАП. Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Якщо посадовець не хоче порушувати закон, йому не можна бути у правлінні, виконавчих чи контрольних органах або наглядовій раді підприємства чи прибуткової організації. 

За таке порушення штраф складає від 5100 грн до 8500 грн з конфіскацією доходу. Якщо за рік це вже не вперше, то штраф зросте до діапазону 8500–13600 грн, а разом із конфіскацією посадовцю заборонять обіймати посаду на рік.

Водночас представникам влади дозволено представляти інтереси держави чи тергромади у господарських організаціях, в спостережних радах та управляти відповідними акціями.

Це правило не розповсюджується на таких посадовців: 

  • депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим,
  • депутати місцевих рад (крім тих, які здійснюють свої повноваження у відповідній раді на постійній основі),
  • помічники-консультанти народних депутатів України,
  • працівники секретаріатів Голови Верховної Ради України, 
  • Перший заступник Голови Верховної Ради України,
  • заступник Голови Верховної Ради України,
  • працівники секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України,
  • присяжні.

Посадовець отримує надмірні подарунки 

Стаття 172-5 КУпАП. Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Людям на посаді не можна брати занадто дорогі подарунки, бо грань із хабарем дуже тонка. Рішення, прийняті на користь людей, від яких посадовець отримав «подарунок», можуть згодом визнати недійсними. 

Та це не означає, що людям зовсім заборонено вітати посадовців. Формат дозволеного подарунку визначають загальновизнані уявлення про гостинність, а максимальні суми залежать від прожиткового мінімуму. У 2023 році разовий подарунок не може коштувати понад 2684 грн, а за весь рік сукупно від одної людини — не більше 5368 грн. 

Якщо ліміти порушені, посадовцю загрожує штраф від 1700 до 3400 грн. За повторне порушення — штраф від 3400 грн до 6800 грн з позбавленням права обіймати посаду на рік. Та й подарунок теж у будь-якому разі конфіскують, тому, якщо плануєте привітати зі святом — поставтеся до обмежень серйозно.

Посадовець може приймати й дорожчі подарунки, однак лише коли його дарують близькі особи — родичі чи люди, з якими він/вона спільно проживає. Під обмеження не підпадають також загальнодоступні знижки на товари, виграші, послуги, призи, премії, бонуси.

Закон України «Про запобігання корупції».

Посадовець у декларації приховує інформацію про свої активи

Стаття 172-6 КУпАП. Порушення вимог фінансового контролю.

У цю категорію входить низка порушень. Наприклад, за несвоєчасне подання декларації без поважних причин загрожує штраф від 850 до 1700 грн.

Окремо посадовцям треба вчасно повідомляти про суттєві зміни у своєму майновому стані та відкриття рахунків в іноземних банках. Інакше буде штраф від 1700 до 3400 грн. За повторне порушення протягом року максимальний штраф зросте вдвічі, а посадовець рік не зможе обіймати свою посаду.

Якщо у декларації немає інформації про наявні кошти та майно, або суми там завищені чи применшені, буде штраф від 17 до 42,5 тисяч гривень. Звісно, якщо суд підтвердить розбіжності (у 2023 році: від 268 400 до 1 342 000 грн) між реальністю та написаним у декларації. 

Важливо зазначити, що станом на квітень 2023 року з початку великої війни обов’язкове декларування для чиновників призупинене. НАЗК теж не перевіряє декларації, через що корупційні ризики підвищуються, а антикорупційним органам майже немає звідки брати актуальну інформацію про статки представників влади. TI Ukraine закликає повернути обов’язкове е-декларування!

У посадовця є реальний конфлікт інтересів

Стаття 172-7 КУпАП. Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.

Конфлікт інтересів — суперечність між приватним інтересом та службовими чи представницькими повноваженнями. Це погано, бо впливає на дії посадовця, об’єктивність або неупередженість прийняття рішень.

Тож посадовець, що на робочому місці діяв в умовах реального конфлікту інтересів, має сплатити від 3400 до 6800 грн штрафу. Вдруге та надалі максимальна сума штрафу збільшиться до 13600 грн, до нього також додасться заборона обіймати посаду на рік.

Якщо стало відомо про реальний чи потенційний конфлікт інтересів треба протягом 1 робочого дня повідомити безпосереднього керівника, НАЗК або інший колегіальний орган. Національне агентство рекомендує робити це в письмовій формі. Якщо вчасно не повідомити, буде штраф від 1700 до 3400 грн.

Щоб пересвідчитися точно, можна «перепитати», чи немає конфлікту інтересів в тих, чи інших діях. Так у випадку негативної відповіді людина не нестиме відповідальність за ці дії, якщо в них пізніше виявлять конфлікт інтересів. 

Посадовець «злив» інформацію, яку дізнався на роботі

Стаття 172-8 КУпАП.  Незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв’язку з виконанням службових або інших визначених законом повноважень.

Посадовець не може просто так «зливати» чи використовувати її у власних інтересах інформацію, яку він дізнався через виконання своїх службових обов’язків. За це передбачено хоч і невеликий, але штраф від 1700 до 2550 грн.

Закон тут виокремлює викривачів корупції. Викривач — людина, що повідомила відповідні органи про можливу корупцію там, де вона про це дізналася. Розголошення інформації, що може розсекретити викривача чи його близьких осіб, або їм нашкодити — це серйозніше порушення. Тому й штраф за це вже відчутніше «б’є по гаманцю» — від 17000 до 42500 грн + заборона обіймати посаду на рік. 

Законодавець окремо звертає увагу на колишніх членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Під загрозою штрафу їм ще рік після членства в НКРЕКП не можна мати трудових чи інших договірних відносин з компаніями у цій сфері. Це регулює стаття 172-8-1. Порушення встановлених законом обмежень після припинення повноважень члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Посадовець закриває очі на корупцію

Стаття 172-9 КУпАП. Невжиття заходів щодо протидії корупції.

У боротьбі з корупцією важливо думати не лише про себе. Окрім повідомлень про факти корупції, вирішення конфліктів інтересів, важливо також стежити за своїми підлеглими. Наприклад, щоб вони вчасно подали декларації.

За бездіяльність передбачено штраф від 2125 до 4250 грн. За повторне правопорушення штраф може сягнути 6800 грн.

До речі, не тільки посадовці в класичному уявленні мусять протидіяти корупції. До цього списку належать і ті, хто у складі спортивних організацій контролює результати офіційних змагань.

Корупція у сфері спорту

Стаття 172-9-1 КУпАП. Порушення заборони розміщення ставок на спорт, пов’язаних з маніпулюванням офіційним спортивним змаганням.

Закон України «Про запобігання впливу корупційних правопорушень на результати офіційних спортивних змагань».

Законодавство окремо визначає випадки, в яких несуть відповідальність посадовці спортивних організацій та органів. Ті, хто контролює результати змагань, зобов’язані протидіяти корупції та маніпуляціям. Це може бути, наприклад, підкуп спортсменів, різні «договорняки» з ними чи вимагання ексклюзивної інформації.

Самі ж спортсмени та інші зацікавлені особи не можуть розміщувати ставки на змагання, в якому беруть участь, та отримувати за це гроші. За такий злочин штраф складає від 3400 до 8500 грн з конфіскацією отриманих грошей. Якщо це повторюється, то штраф стає вдвічі більшим. 

Корупція у сфері захисту довкілля

Стаття 172-9-2. Порушення законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля

Під час оцінки різних впливів на довкілля є чіткі вимоги — зокрема, цей процес має бути незалежним. Якщо посадовець порушить правила чи строки, або втрутиться в оцінювання чи надання висновків про вплив на довкілля — буде штраф. Він відносно невеликий та складає від 3400 до 6800 грн. За повторне порушення максимальна сума штрафу зросте до 10200 грн, а посадовця позбавлять права обіймати посаду на рік.

Хто контролює посадовців?

Протоколи про правопорушення мають право складати уповноважені органи та посадовці. Залежно від статті та становища посадовців вони відрізняються — це можуть бути працівники Національної поліції або Національного агентства з питань запобігання корупції. 

Ці правила обов’язкові для посадовців різних рангів, в тому числі: від президента до керівників держорганів тощо. Законодавство визначає, що вони займають дуже відповідальне становище – їхніми провадженнями займається НАЗК, в той час, як Нацполіція опікується посадовцями нижчого рівня.  

Важливо розуміти, кому належить останнє слово в боротьбі з корупцією. НАБУ не займається адміністративними справами. НАЗК та Нацполіція зі свого боку лише складають протоколи про адмінправопорушення. А от фінальні рішення виносять саме суди, які можуть як притягнути до відповідальності, так і закрити справу.

Навіть малі корупційні справи важливо розслідувати вчасно та справедливо, щоб злочинці не могли уникнути покарання. З «дрібної корупції» виростає велика — разом вони «роз’їдають» державу зсередини.