Winter is coming! Агентство з розшуку та менеджменту активів шукає нового тимчасового управителя для одного зі своїх найрезонансніших активів — Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ.

Восени минулого року НАБУ за погодженням зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою просило суд передати до АРМА дві теплоелектроцентралі. Ці активи пов’язані з фігурантами справи про можливе розкрадання газу на 1,4 млрд грн. Згідно з реєстрами бенефіціарними власниками обох підприємств є народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі. Суд погодився, і арештовані активи перейшли в управління АРМА, а тоді Агентство знайшло тимчасового управителя. Та на АРМА і нового управителя чекали “пригоди”.

Наприклад, варто згадати, що на арештованих електроцентралях попередні власники демонтували все обладнання та знищили технічну документацію. А працівники просто перестали виходити на роботу.

До катастрофи залишалося кілька кроків, адже 60 тисяч людей у двох містах Львівщини ризикували залишитися взимку без тепла. Але управитель і представники Агентства гідно впоралися з викликом. Зима минула без трагедій.

Адвокати неодноразово намагалися через суд зняти арешт з цих активів, але всі такі спроби виявилися марними.

У вересні цього року спливає строк дії договору АРМА з чинним управителем ТЕЦ. Тож днями Агентство розпочало нові конкурси на обрання управителів двома теплоелектроцентралями у Львівській області: http://bit.ly/ARMA_konkurs

Агентство переконує, що обладнання на обох станціях відновлено, тому мешканці Новояворівська та Нового Роздолу замерзнути не повинні. Представники АРМА переконані, що управління цими ТЕЦ у нинішньому сезоні може стати справжньою історією успіху. А ми чекаємо на рішення суду у справі про розкрадання газу на 1,4 млрд. Адже лише суд може поставити крапку.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(455) "Агентство переконує, що обладнання на обох станціях відновлено, тому мешканці Новояворівська та Нового Роздолу замерзнути не повинні. Представники АРМА переконані, що управління цими ТЕЦ у нинішньому сезоні може стати справжньою історією успіху. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Агентство переконує, що обладнання на обох станціях відновлено, тому мешканці Новояворівська та Нового Роздолу замерзнути не повинні. Представники АРМА переконані, що управління цими ТЕЦ у нинішньому сезоні може стати справжньою історією успіху.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ