6 грудня Комісія з відбору голови НАЗК визначила короткий перелік з 8 претендентів. Серед них — експерти з антикорупційного законодавства, представники НАБУ та ГПУ, громадських і донорських організацій.

Це: 

  • Голова правління ГО “Харківський антикорупційний центр” Дмитро Булах;
  • Директор Харківського теруправління НАБУ Юрій Кравченко;
  • Прокурор Департаменту нагляду за додержанням законів Олександр Новіков;
  • Керівник Управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук;
  • Антикорупційний експерт Програми сприяння громадській активності “Долучайся!” (USAID/ENGAGE) Іван Пресняков;
  • Професор кафедри кримінального та кримінального процесуального права НаУКМА Микола Хавронюк;
  • Керівник Третього відділу детективів НАБУ Олександр Цивінський;
  • Заступник керівника Управління внутрішнього контролю НАБУ Микола Юпатін.

Не потрапили до шортлиста ексчлен НАЗК Олександр Скопич, викривачка Ганна Соломатіна, кілька представників НАБУ, ДБР і ГПУ та низка адвокатів.

“Комісія, ухвалюючи рішення, враховувала низку критеріїв. Серед них — тестування загальних навичок, надіслане стратегічне бачення майбутньої діяльності НАЗК, професійний рівень і компетентність кандидата, ділові та моральні якості”, — пояснила співголова комісії, керівник юрвідділу Transparency International Ukraine Катерина Риженко.

Нагадаємо, 25 листопада Комісія з відбору голови НАЗК затвердила перелік з 30 кандидатів, які відповідають вимогам конкурсу.

ТІ Україна промоніторила 29 з 30 претендентів. Організація виявила, що до ~45 % є вагомі питання щодо е-декларування, у кожного четвертого зафіксовані факти можливої неетичної поведінки, а 9 кандидатур так чи інакше були пов’язані з політикумом.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(428) "Комісія, ухвалюючи рішення, враховувала низку критеріїв. Серед них — тестування загальних навичок, надіслане стратегічне бачення майбутньої діяльності НАЗК, професійний рівень і компетентність кандидата, ділові та моральні якості." ["quote_author"]=> string(140) "співголова комісії, керівник юрвідділу Transparency International Ukraine Катерина Риженко." }

Комісія, ухвалюючи рішення, враховувала низку критеріїв. Серед них — тестування загальних навичок, надіслане стратегічне бачення майбутньої діяльності НАЗК, професійний рівень і компетентність кандидата, ділові та моральні якості.

співголова комісії, керівник юрвідділу Transparency International Ukraine Катерина Риженко.

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.